Рецидивист е осъден на затвор за опит за кражба, съобщиха

...
Рецидивист е осъден на затвор за опит за кражба, съобщиха
Коментари Харесай

Софийската районна прокуратура осъди на затвор рецидивист за опит за кражба

Рецидивист е наказан на затвор за опит за кражба, оповестиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е наказан 41-годишен мъж за опит за кражба, осъществена в изискванията на рисков рецидив.

На 25 юни 2020 година към 13:10 ч. на спирка „ Лъвов мост “ на трамвай №18, намираща се на бул. „ Княгиня Мария Луиза “ в София, обвиненият М.М. е направил опит да отнеме кожения портфейл на С.С., съдържащ сума в размер на 60 лева, като всички движимости са били на обща стойност 91 лева Обвиняемият е бръкнал в джоба на С.С. и е взел портфейла, само че е бил арестуван от човек, станал очевидец на закононарушението.

Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото М.М. е осъждан на „ отнемане от независимост “ дейно за идентични закононарушения.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 196, алинея 1, т. 1, вр. член 194, алинея 1, вр, член 29, алинея 1, писмен знак „ А “, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият е признал виновността си и след съглашение, утвърдено от Софийския областен съд, на М.М. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и 3 месеца, което следва да се изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим.

Споразумението има следствие на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР