Рецепти с черна ряпа от народната медицина ще ви споделим

...
Рецепти с черна ряпа от народната медицина ще ви споделим
Коментари Харесай

Черната ряпа е полезна при много заболявания

Рецепти с черна ряпа от националната медицина ще ви споделим в днешната публикация. Тя е богата на субстанции, нужни за вярното действие на нашето тяло.

Тя е най-полезна от всички типове ряпа. А енергийната й стойност е единствено 34,5 kcal. Ето за какво би трябвало да се включи в диетата на хората с наднормено тегло.

Сокът от черна ряпа е ефикасен при лекуване на настинки, кашлица и даже бронхит.

Лечебни свойства на черната ряпа

Благодарение на уравновесения комплекс от витамини, макро и микроелементи, черната ряпа има позитивен резултат върху съвсем всички системи и органи на човешкото тяло:

подтиква обмяната на веществатапомага да се отървете от непотребната течност и да облекчите подуванетопочиства тялото от токсиниподобрява чревната перисталтикапомага при запек и подкрепя детоксикацията на организмаима диуретични свойствапонижава холестерола и възстановява равнищата на кръвната захарпочиства кръвоносните съдове и усъвършенства кръвообращениетонамалява болката при ревматизъм, остеохондроза, синини и метеоризъмпомага при болести на горните дихателни пътища, отстранява храчките и форсира оздравителния развой

Традиционната медицина предлага ряпата за лекуване на камъни в бъбреците, подагра, атеросклероза, синузит и диабет. Предлагаме ви следните предписания с черна ряпа:

Черна ряпа при диабет

Необходими артикули:

100 мл сок от ряпа100 г овесени ядки1,2 л вода

Залейте овесените ядки с гореща/топла преварена вода и оставете за 4 часа. Прецедете и смесете 200 мл от получената течност със сока от ряпата. Пийте всяка заран в продължение на 1-2 седмици.

Сок от ряпа със отвара от дафинов лист

Необходими съставки:

120 мл сок от ряпа10 г дафинов лист100 мл вода

Кипнете водата и залейте дафиновите листа и покрийте. След 1 час прецедете. Добавете сока от ряпа, разбъркайте и пийте през целия ден. Продължителността на лекуването е 1 седмица.

Сок от ряпа с моркови и мед

Необходими съставки:

100 мл сок от ряпа100 мл сок от моркови100 мл мляко70 г мед

Смесете всички съставки. Пийте по 30-40 мл 4-5 пъти дневно в продължение на 2 седмици. След 10-дневна отмора можете да повторите.

Черна ряпа при отичане

Подуването се получава вследствие на задържане на течности в тялото, което от своя страна се предизвиква от нарушаване на салдото на натрий и калий. Следната рецепта ще ви помогне.

Необходими съставки:

200 г черна ряпа40 мл лимонен сок

Настържете я на едро ренде, прибавете лимоновия сок и разбъркайте. Приемайте по 30-40 г 4-5 пъти дневно в продължение на една седмица.

Вижте още: Ползи от сусама за здравето

Сок от ряпа с мед

Необходими съставки:

400 г черна ряпа40 г мед

Смелете ряпата в блендер или я настържете, изцедете сока и го прибавете към меда. Приемайте по 50-100 мл 3-4 пъти дневно. Продължителност на лекуването е 5 дни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР