Рецептата за тази сръбска баница е доста интересна и много

...
Рецептата за тази сръбска баница е доста интересна и много
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Сръбска баница

Рецептата за тази сръбска баница е много забавна и доста вкусна. Корите се разпределят по необикновен метод и резултатът си заслужава.

Тази сочна баница несъмнено ще ви стане обичана. За изработката ѝ не се изисква доста време и не са нужни огромни кулинарни умения, написа novinibg.net. Ако не разполагате с доста време и желаете да смаете всички към вас – това е рецептата.

Когато пробвах тези кюфтенца разбрах, че до момента съм пропиляла живота си

Като отворите фурната, понася се неудържим мирис из цялата къща. Със сигурност всички ще я харесат още от първата хапка.
Необходими артикули:
200 грама сирене
250 грама кисело мляко
200 грама крема сирене
100 мл. газирана вода
150 мл. олио + 30 мл.
4 яйца
10 грама сол
500 грама подготвени кори за баница

В по-голям съд разбивате яйцата, като добавяте и солта. Прибавяте олиото, киселото мляко, газираната вода и намачканото крема сирене. Разбърквате добре, с цел да може сместа да поеме мазнината. Прибавяте сиренето (натрошено на малко по-едро) и разбърквате добре.

В намазнена кръгла тава слагате 2 кори (на кръст), като оставяте краищата да висят отвън тавата. Върху тях изсипвате 2-3 черпака (в взаимозависимост от размера на черпака) от плънката, която авансово разбърквате. Разпределяте отмерено и размазвате. Накъсвате 2-3 кори на части и разхвърляте върху сместа. Изсипвате още веднъж 2-3 черпака. Това се повтаря, до момента в който свършат корите.

Количеството на плънка, която изсипвате, и корите, които късате, зависят от размера на тавата, която имате. Добре е това да се прави най-малко 3-4 пъти, с цел да стане баницата задоволително сочна.

Отделяте една кора и я слагате най-отгоре на баницата, като този път внимавате да не излиза отвън тавата. Покривате я с външните краища на най-долните кори и покривате цялата баница.

Мама ме научи по какъв начин да сготвям пиле в буркан! Пръстите да си оближеш!

В купата от плънката изсипвате към 20-30 мл. олио и към 50 мл. газирана вода, разбърквате добре и изливате най-отгоре. Размазвате отмерено и разклащате тавата.

На няколко места продупчвате с изострен нож, с цел да доближи плънката на всички места и да стане баницата още по-сочна. Печете към 35 мин. в авансово загрята на 200 градуса фурна.

След като се изпече, единият вид е да се обърне в огромна паница и да се остави да изстине преди да се сервира. Другият вид е откакто се извади от фурната, да се намаже с дребна четчица, натопена в студена вода. След това се задушава с фолио и хавлиена забрадка.

Който и вид да изберете, баницата става еднообразно вкусна. При първия вид горната и долната коричка на баницата стават по-хрупкави, а при втория – по-меки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР