Рецепта за напитка за възстановяване на здравето При създаването на

...
Рецепта за напитка за възстановяване на здравето При създаването на
Коментари Харесай

Рецепта за напитка за възстановяване на здравето

Рецепта за напитка за възобновяване на здравето

При основаването на тази рецепта известният китайски диетолог Чен Ли изхожда от обстоятелството, че съставките би трябвало да бъдат елементарни и налични, тъй че всеки да може да се възползва от това средство.

Рецептата е доста лесна, тъй като цвеклото, морковите и ябълките съдържат всички нужни микроелементи и са евтини.

Вземете 1 цвекло, 2 моркова и 1 ябълка. Изстискайте сока или в краен случай – пригответе смути.

Оставете продукта за към един час, тъй като на тези артикули е належащо известно време, с цел да освободят всички значими съединения.

Защо тази напитка е потребна?
Тя е отлична за детоксикация на черния дроб и бъбреците, понижава менструалните болки, укрепва имунната система, подмладява кожата, лекува щитовидната жлеза, спомага за отслабването.

Внимание: тази напитка не се предлага при диабет, диария, уролитиаза и стомашни проблеми.

Ползи от цвеклото
Бетацианин, вещество, намерено в аленото цвекло, оказва помощ за унищожаване на токсините от тялото и попречване на рак! Помага за лекуване на заболявания на жлъчния мехур, намалява холестерола и лекува подаграта.

Цвеклото е богато на витамини като В1, В2, В2, С и фолиева киселина, извънредно потребни за организма.

Съдържа аминокиселини, нужни за развиването и поддържането на мускулната тъкан.

Съдържа йод, прочут със своите удобни резултати върху щитовидната жлеза.

Сокът от алено цвекло понижава кръвното налягане и затова предотвратява инфаркти и сърдечно-съдови болести.

Ползи от морковите
Морковите усъвършенстват зрението, богати са на бета-каротин, съединяване, което по натурален път се трансформира във витамин А, когато се употребява. В ретината витамин А се трансформира в родопсин, пигмент, който ви оказва помощ да виждате по-добре в тъмното.

Бета-каротинът защищава от недъгавост на макулата и катаракта.

Проучванията демонстрират, че морковите понижават риска от развиване на рак на белия дроб, на гърдата и на дебелото черво до една трета заради наличието на фалкаринол.

Те понижават равнището на неприятния холестерол, който предизвиква атеросклероза. Те са богати на антиоксиданти, които защищават клетките на кожата и се борят със свободните радикали. Морковите спомагат за детоксикация на черния дроб, лекуване на акне, предотвратяват дехидратация.

Ползи от ябълките
Според китайската медицина ябълките оказват помощ за подсилване на сърцето и утоляват жаждата. Ябълковият оцет може да предотврати образуването на камъни в бъбреците.

Проучванията демонстрират, че ежедневната консумация на ябълки (поне една ябълка на ден) може да понижи развиването на кожни болести.

Според бразилско изследване, яденето на една ябълка преди хранене помогнало на дамите да смъкват 33% повече тегло от дамите, които не са консумирали ябълки.

Една ябълка ви дава 50-80 калории и не съдържа мазнини. Тези плодове са богат източник на витамини С, А и флавоноиди. Ябълките са доста добър източник на калий, което също способства за здравето на сърцето.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР