Рецепта за ароматен домашен хляб със заливка Този хляб с

...
Рецепта за ароматен домашен хляб със заливка Този хляб с
Коментари Харесай

Рецепта за ароматен домашен хляб със заливка

Рецепта за благоуханен домакински самун със заливка

Този самун с нежна заливка се получава толкоз апетитен, мек и бухнал, че мъчно бихте го заменили за нещо друго. Рецептата е лесна за осъществяване, изключително за начинаещи домакини. Даваме 100% гаранция за триумф на осъществяването.

Хлябът е с безпристрастен усет, тъй че е подобаващ както за обяда, по този начин и за чаша мляко за следобедния чай. По предпочитание можете да измененията усета на хляба. За да получите ароматни кифлички, належащо е да добавите още захар, канела и ванилия, прибавете ароматни подправки, сушен чесън и пипер, с цел да получите отлично допълнение към борша.

Необходими съставки:
пшенично брашно – 300 гр.
мляко – 100 мл.
вода 100 мл.
сол – 0.5 ч.л.
захар – 1 ч.л.
слънчогледово олио – 2 ч.л.
суха квас – 1 ч.л.
яйце – 1 бр.
кисело мляко – 100 мл.

Приготвяне:

В дълбока купа пресейте брашното, смесете го със сухата квас, захарта и солта. Изсипете слънчогледовото масло, топлото мляко и водата в сухата примес. Замесете меко тесто, прехвърлете го в купа, покрийте и го оставете на топло за 30–45 минути.

Преместете тестото на набрашнена повърхнина. Разделете на 10–12 равни елементи. Оформете всяко парче на топка.

Покрийте дъното и страните на тавичка с падащо дъно с диаметър 20–25 см. с хартия за печене. Наредете топките близо една до друга. Покрийте формата с забрадка и оставете за още 20 минути. През това време, загрейте фурната на 180 градуса и пригответе заливката.

Смесете киселото мляко с яйцето, посолете. Залейте повишеното тесто с тази примес. Сложете да се пече за 25-30 минути. Когато готовият самун се охлади леко, деликатно го извадете от формата върху решетка. След като усетят аромата и опитат усета му, никой от вашите близки няма да посегнат към хляба, платен от магазина.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР