Ретрограден Меркурий е време, в което е добре да оставим

...
Ретрограден Меркурий е време, в което е добре да оставим
Коментари Харесай

Навлизаме в Ретрограден Меркурий от 13-ти август: за какво да внимаваме!

Ретрограден Меркурий е време, в което е добре да оставим нещата просто да се случват!

Трябва да бъдете готови за много недоразумения в областта на връзките. Очаквайте доста комплицирани телефонни позвънявания или изгубена поща. Може да ви бъде мъчно да се изразявате ясно и към вас да изобилстват клюките. Вероятни са повреди по компютри, разнообразни електронни устройства и системи.
Не купувайте и не продавайте скъпи движимости

Ако пътувате по бизнес каузи, то дано да са свързани със остарели клиенти, а когато е за наслаждение – дано да е обвързвано с места от детството. В любовните връзки ще се основават много недоразумения. Но това е време в което да намерите остарели другари.

Какво да вършим и какво да не вършим?

Меркурий е планета, отдадена на гръцкия господ Хермес, който e тясно обвързван с интелекта, общуването, информацията, комерсиалната активност. Под ретроградно придвижване на планетите се има поради, че на нас от Земята ни се коства, че тя се движи напред, след това забавя ход, стопира и стартира да се връща обратно.
 Thinkstock
В реалност това, че се движи обратно е единствено образно, планетата просто е забавила своята скорост. Когато планетата е ретроградна, това мощно оказва влияние върху дейностите, които тя ръководи и има смисъл нашите дейности да се съобразят с това какво може и какво не може да се прави при ретроградно придвижване на планетите.

В интервалите на назадничавост на Меркурий ние можем да изпитваме усложнения, свързани със сферите на неговото въздействие.Взаимното съгласие сред хората може да се утежни, ние сме склонни да интерпретираме думите и държанието на хората и това да докара до клатушкане.

Планове, свързани с пътешествия могат ненадейно да се провалят. Възникват неприятни забавяния с оформяне на документи и приемане на нужната информация, в най-отговорния миг може да ви подведе техниката. Нарушава се работата на средствата за взаимозависимост. Появява се лъжлива информация, непотребна суетност, която не води до нищо и така нататък

Мисленето също може да ви подведе

Ние сме склонни да объркаме информация, да чуваме и да не виждаме всички детайлности, да подценяваме значими елементи, да губим бдителността си.

Всичко, което касае придвижването напред в работата е под покровителството на Меркурий – ще се стопира. Отвсякъде ще се появяват маса независещи от вас трудности, и като резултат ще сте принудени просто да стоите на едно място, да чакате. И това ще бъде най-хубавото в този случай. В най-лошия вид – непрекъснато ще преправяте едно и също, ще бъркате, грешите или ще се сблъсквате с компликации още веднъж и още веднъж.

Ние не виждаме обстановката напълно, въпреки че ще ни се коства тъкмо противоположното, че всичко е добре и няма неточности. Но част от значимата информация за обстановката е скрита от нас, и ние нищо не можем да създадем в този момент. Всичко се появява когато Меркурий тръгне напред.

Но ретроградната планета, както и всяка астрологична настройка има и позитивни страни на своето проявяване.
 Thinkstock
Например, във времето на интервалите на ретроградния Меркурий в нашия живот постоянно се връщат хора от предишното, някогашни сътрудници, другари и сътрудници. Като цяло, време е за интелектуална преоценка на предишното – това е един от основните моменти за това време. Вие ще усетите нужда да се обърнете обратно и да се замислите над това по какъв начин сте привикнали да възприемате и да осмисляте околния свят.

В митологията, която по-късно е станала база за астрологията, Меркурий-Хермес е бил също и господ на мошениците, хитреците и изкусните лъжци, който е кадърен както да отвори очите на индивида за същинската воля на боговете, по този начин и да затъмни неговото схващане.

Затова в интервал на назадничавост на Меркурий ние можем да се сблъскаме с витални обстановки, които засягат тематиките за лъжата, коварството и измамите. В това време би трябвало изключително деликатно да следите за своите думи, тъй като събеседникът ви може да ви разбере погрешно в несъответствуващ миг. Не е изключено във времето на назадничав Меркурий на повърхността да излезе от дълго време скрита информация.

Какво не би трябвало да вършим на назадничав Меркурий

Когато Меркурий е назадничав, отложете подписването на каквито и да било контракти – персонални и настоятелен, тъй като има огромна възможност да изпуснете нещо значимо. Избягвайте да изпращате по пощата значими документи, скъпи дарове или да вършиме покупки онлайн, пратката може да се загуби или вие да извършите неточност с избора на една или друга стока заради недобре разбрана информация или нещо прикрито, поради което по-късно би трябвало да се оплаквате.

По опция отложете пътешествията, в случай че това е невероятно, не се осланяйте на „ може би “ при избора на място за престояване, добре е всичко да сте прецизирали и възнамерявали от по-рано. Преди отпътуването не забравяйте да ревизирате документите си и всички нужни неща. Ако вашата работа е тясно обвързвана с осведомителните технологии, информацията, преподаването… през времето на назадничавост на тази планета е неотложно да се отнасяте изключително деликатно.
 Thinkstock
Не започвайте нови бизнес планове, не представяйте нови и значими материали в същото време.

Не бива да купуваме техника. Като цяло, би трябвало да бъдем доста деликатни при покупките, изключително в случай че вие се съмнявате, че продавачът хитрува или крие нещо.

Ретроградният Меркурий не е най-удачното време за започване на нова работа или за начало на образование. Сега вие надали ще можете да извършите верния избор и да демонстрирате на шефовете своите интелектуални качества. При това, след това с учудване ще откриете, че изискванията на работа или нуждата от съдействие напълно не са такива, каквито са ви изглеждали първоначално.

Избягвайте срещи с хора, упорито пропагандиращи нещо: религиозно течение, вълшебни способи на излекуване, стремителна кариера и други Бдителността и съответното мислене на множеството хора по времето на назадничавост на Меркурий много се притъпява и можете елементарно да попаднете под въздействието на мошеници.

Ако не е незабавно, отложете плануваните медицински проучвания, следенето и анализирането им, не е изключено тези индикатори или интерпретацията на лекарите да са напълно неправилни.

Но пък ретроградният Меркурий е най-подходящото време за посещаване при психолог или психотерапевт.

Ако вие от дълго време сте желали да разберете повече за предишното си, което ви тежи, в този момент е време да го извършите.
 Thinkstock
И по този начин, какво не би трябвало да вършиме при назадничав Меркурий:
Да стартирате значими дела; Да стартирате курс на обучение; Да стартирате собствен бизнес, осъществяване на хрумвания, проекти; Да подписвате контракти, значими документи; Да стартирате нова работа; Да сменяте длъжността си или професионалното направление; Да се запознавате с нови хора, да стартирате нови връзки – в случай че запознанството въпреки всичко се случи, то обликът на индивида във вашето въображение няма да подхожда на действителността или вие и двамата ще се окаже, че не сте подготвени да продължите това другарство, когато Меркурий се задвижи напред. И в двата случая новият прочут ще се окаже друг, който е изглеждал и ще ви разочарова. Да водите преговори; Да взимате значими решения (впоследствие те ще бъдат преразгледани заради изплувалата нова информация, която ще преобърне всичко); Да измисляте нови хрумвания за развиване, планове (само в случай че те не засягат смяна в нещо направено или стартирано по-рано) – те ще се окажат неверни, ненавременни, несъстоятелни и т.н.; Да вършиме разбори, да се обръщате към лекари за слагане на диагноза, да стартирате нови процедури, лекувания, изключително в случай че са свързани с работа с ръце (мануална терапия, масаж, стоматология, хирургия) – вероятни са неточности и комплициране и ще се наложи по-късно преработване; Да стартирате и предавате значими научни работи, ръкописи и други за дефинитивно утвърждаване; Да стартирате пътешестване, командировки; Да се премествате на ново място да живеете или да работите, да купувате или наемате помещение.
Какво би трябвало да вършиме по време на Ретрограден Меркурий:

През този интервал е добре да се обръщате към към този момент направени по-рано каузи, свързани с образование, информация, другарство, които се нуждаят, съгласно вас, от промяна. Например, в случай че в този момент преминавате образование, то това е чудесно време, с цел да систематизирате към този момент добитите познания и да попълните пропуските. Ако се трудите над научна работа или различен значим текст, отделете задоволително внимание за вярното му оформление, проверете правилно ли са поставени връзките, точни ли са цитатите.

Още един съвет. Проверете дали не изтича периода на деяние на задграничния ви паспорт, на кредитната ви карта или на други документи. Ако планирате в бъдеще сключване на някакъв контракт или договорка, не мързелувайте, а добре анализирайте всеки подробност. Възможно е по този метод вие да предпазите себе си от осъществяването на досадни неточности или да извършите изискванията по договорката по-изгодни.

Ретроградният Меркурий дава отлични благоприятни условия за определяне на контакти с от дълго време изгубени хора от предишното. Ако сте мечтали да намерите някоя изгубена учебна другарка или бизнес сътрудник, с който в миналото сте си сътрудничили, добре да започнете да го търсите в същото време. Също и в случай че вие просто сте осъзнали, че от дълго време не сте виждали остарели другари и сте почнали да губите връзките с тях, другарските събирания – в този момент е изключително удачно.
 Thinkstock
И по този начин, какво би трябвало да вършим при Ретрограден Меркурий:
Повторение на към този момент изучен материал, за тези които учат; Нова инспекция и промяна на това, което е направено по-рано; Връщане към тези каузи, които са стартирани в миналото, само че не са довършени – добре е в този момент да ги доведете до край, само че окончателната точка сложете когато Меркурий към този момент е пряк, просто подгответе всичко до тогава; Постигнете по-дълбок смисъл на това, което е направено – ще го видите с други очи, по-цялостно, „ картината ще се подреди по-цялостно “; разбор и преосмисляне „ в дълбочина “ на към този момент направеното, въображаемо връщане обратно, схващане на всичко, което не е било усвоено; Проверка на документи, търсене на неточности и грешки в направеното по-рано; Срещи със остарели познати, връщане към стани връзки, с цел да ги приключите, да простите или да разберете, кое е значимото, което е пречело в тези връзки. Много постоянно хора от предишното сами се появяват във вашия живот на назадничав Меркурий; Слагане на ред, унищожаване на ненужната информация, бумаги, файлове; работа над хаоса и грешките; Обмисляне и преосмисляне на по-рано пристигнали в главата ви хрумвания и проекти; Правете покупки втора ръка, артикули от разпродажби – там където движимостите се препродават наново, само че ги правете доста внимателно; Ходете на психолог, психотерапевт.
Меркурий нормално три пъти годишно става назадничав за по към три седмици.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР