Ретро влак с парен локомотив и личния вагон-салон на цар

...
Ретро влак с парен локомотив и личния вагон-салон на цар
Коментари Харесай

Ретро влак с парен локомотив ще пропътува днес разстоянието от Горна Оряховица до Трявна по повод 110-ата годишнина от обявяването на независимостта на България

Ретро трен с парен локомотив и персоналния вагон-салон на цар Борис Трети ще пропътува през днешния ден дистанцията от Горна Оряховица до Трявна във връзка 110-ата годишнина от оповестяването на независимостта на България. На гара Трапезица ще бъдат пресъздадени събитията, случили се във Велико Търново на 22 септември 1908 година. 

Композицията ще бъде теглена от единия от двата останали в света парни локомотиви от модификацията 16.27. БДЖ купува своя локомотив от Австрия през 1952 година.

По обяд на гара Трапезица пасажерите и гостите на Велико Търново ще могат да следят едночасова огромна възстановка за провъзгласяването на Независимостта, споделя Нелина Църова от дирекция „ Култура и туризъм “ в община Велико Търново:

Ще бъде направена арката от зеленина, с която на времето е посрещнат княз Фердинанд. Така наречената представителна военна рота ще бъде образувана от членове на клуб „ Традиция “ и подкрепена от Националния боен университет. Духовият оркестър на община Велико Търново ще извърши тогавашния химн „ Шуми Марица “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР