Ретро парад за 15-ти път се провежда в Бургас. Любителите

...
Ретро парад за 15-ти път се провежда в Бургас. Любителите
Коментари Харесай

Над 150 автомобила дефилираха на ретро парад в Бургас

Ретро церемониал за 15-ти път се организира в Бургас. Любителите на остарели и редки коли могат да прегледат в Морската градина над 150 остарели возила.

Тази година апелът, който насочат уредниците е „ Да вършим децата щастливи “.

Преди две години ревюто на коли оказа помощ да се съберат средства за интервенция на момиченцето, което е с диагноза детска церебрална парализа. След две сполучливи интервенции в Съединените щати, Цвети към този момент може да върви.

„ Цвети към този момент върви на учебно заведение беше първи клас, наесен ще е втори, усеща се прелестно, сама е в учебно заведение оправя се самостоятелно… ”, показа за БГНЕС майката на Цвети - Павлина Байлова.

Колекционер от Старозагорския ретро клуб е направил трабант амфибия особено за Цвети. „ Имаме си въдица, мрежата е с нас, котвата, когато се наложи я пускаме на по-големи дълбочини и ловим риба ”, показа Иван Николов и качи Цвети на капака на трабанта, облечена като златна рибка.

Топ атракция на тазгодишното издание ще бъде автомобил „ Piers Arrow “ от 30-те години на предишния век, който ще бъде показан за първи път в Бургас.

Тези коли са правени до Втората международна война за кралски дворове и държавни потребности. Към момента има две такива коли в Белия дом и една, която е била притежавана от най-дълго ръководещия монарх в историята на Япония-Хирохито. Собственикът Алберт Асилелов има едно от най-хубавите студиа за реституция на американски коли в Източна Европа.

„ Автомобилът го купих от Америка преди 15 години, реставрирах го три години и половина. Това и „ Пиърс-Ароу “, доста забавна марка, дадох му нов живот. Това е американският „ Ройл Ройс за времето си ”, описа за БГНЕС Алберт Асилелов, който от 10 години живее край морето.

Валентин Дойчинов от Авто клуб „ Туида “- Сливен ще показа „ Buick “ от епохата на Ал Капоне. 80-годишен трактор „ Ланц – Булдог “ (Lanz Bulldog), владеене на немски колекционер, Мерцедес кабриолет, доста рядка серия, реставриран в Хасково ще видят още феновете на ретро возилата.

За първи път в България ще бъде показан специфичен „ Hod Rod “, създаден и закупен от Америка на бургаски колекционер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР