ретендентът Кубрат Пулев се зарече да изпълни дългогодишната си амбиция

...
ретендентът Кубрат Пулев се зарече да изпълни дългогодишната си амбиция
Коментари Харесай

Пулев: Събота е най-важният ден в живота ми

ретендентът Кубрат Пулев се зарече да извърши дългогодишната си упоритост да стане международен първенец в тежка категория.

„ Събота е най-важният ден в живота ми”, съобщи българският боксьор пред „ Sky Sports”. „ Тренирам от 12-годишен, станах първенец в България, когато бях на 14. Това е моята фантазия, това беше фантазията на татко ми. Нокаут? Просто се нуждая от тази победа. Искам да го направя за татко си, за страната си, за българския спорт. Не единствено за мен”.



Световният първенец Антъни Джошуа пък упорства, че е изцяло фокусиран върху постигането на цялостна победа над Пулев, макар спекулациите за бъдеща борба против Тайсън Фюри.



„ Работил съм доста за рационализиране на уменията си”, сподели Джошуа. „ Това ще бъде тежка борба, само че би трябвало да запазя пояса си. Мисля като войник. Според мен нищо друго не е значимо с изключение на Пулев. Това е моят фокус.”

Джошуа и Пулев демонстрираха огромно почитание един към различен по време на формалната конференция.

„ Готов съм, тук съм и ще се боря за успеха. Мачът през 2017-а против Джошуа не се състоя, само че аз имах вяра, че този конфликт ще пристигна, когато настъпи верният миг. Преди близо три години бях по-млад, само че получих контузия по време на спаринг и не можех да се приготвя обикновено. Радвам се, че в този момент съм здрав, подготвен и срещата ще се състои макар пандемията и останалите фактори в международен мащаб”, уточни Пулев

„ Респект към Антъни, който е олимпийски първенец и притежател на международните трофеи, само че аз съм тук, с цел да го победя. Имам всички нужни качества, с цел да му лишава купите. Готов съм да се удрям, подготвен съм да спечеля”.

Световният първенец на Международната боксова федерация, Световната боксова асоциация, Световната боксова организация и Международната боксова организация Антъни Джошуа отговори, че единствено може да завоюва от боксовия мач в събота и той ще е този, който ще остане прав в най-после.

„ Напрежението през предходната година бе голямо, само че ме направи по-силен. Нямам какво да изгубвам. Само мога да печеля. Единственият метод да си сполучлив, е да приемаш огромни предизвикателства”.

„ Искам да промотирам бокса. Много съм стимулиран. Гладен съм за победи. В края на деня не чакам обаче някой да ме обича”, сподели Джошуа.

„ Бия се откогато влязох във фитнеса. Бил съм удрян от най-силните доста пъти, само че към момента съм тук. Това не ме промени. Не е задоволително да ме промени. За всеки мач упражнявам интензивно. Мисля че имам огромен темперамент. Определено ще бъда удрян, той също, само че аз ще съм този, който най-после ще стои на крака”.

До момента в своите професионални кариери и Джошуа и Пулев имат единствено по една загуба. Българинът отстъпи пред Владимир Кличко в първия си опит да стигне до международната купа през 2014 година, до момента в който през предходната англичанинът бе надвит изненадващо от мексиканеца Анди Руис, само че на реванша си върна шампионските пояси.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР