Ресурсите, които са в ръцете на държавата и които са

...
Ресурсите, които са в ръцете на държавата и които са
Коментари Харесай

Полицейски шеф: Униформените не достигат, защо да не впрегнем 200 хил. частни охранители

Ресурсите, които са в ръцете на страната и които са в ръцете в частните охранителни компании са разнообразни. Около 200 хиляди души са ангажирани в този бизнес и това може да се включи в защитата на имуществото на хората.

Този коментар направи шефът на Главна дирекция " Национална полиция " Христо Терзийски във връзка Закона за частната охранителна активност. Текстове от него бяха дадени на Конституционния съд от президента Румен Радев и от основния прокурор Сотир Цацаров  поради въвеждането на нов лиценз за защита на урбанизирани територии, което на процедура отдава отговорности на Министерство на вътрешните работи в ръцете на частни охранителни компании. 

Пред Нова тв основен комисар Христо Терзийски изясни, че полицията е с стеснен запас, макар че предходната година били назначени 1200 души точно за защитата имущество в обитаеми места, където битовата престъпност е най-голяма. Увеличен е и щатът в Жандармерията, само че чиновниците отново не доближават, изясни Терзийски.

" Основният ни ангажимент е председателството на Съвета на Европа, където са включени доста сили. В неделя ще би трябвало да командироваме служители от страната. На фона на 200 хиляди души запас в частните охранителни компании - дано да го употребяваме, дано да го впрегнем ", разяснява още Терзийски.

Той изясни, че не вижда огромен проблем със закона, само че по този начин или другояче полицията е длъжна да го ползва. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР