Ресурсът на фонд Култура“ през тази година е значително по-голям

...
Ресурсът на фонд Култура“ през тази година е значително по-голям
Коментари Харесай

200 000 лв. от варненския фонд „Култура“ са предвидени за любителско изкуство

Ресурсът на фонд „ Култура “ през тази година е доста по-голям и е в размер на 1,8 млн. лева От тях 200 000 лв. са планувани за любителско изкуство.

Средствата ще бъдат отпускани за реализирането на положителни оферти и стойностни планове. Това съобщи заместник-кметът Павел Попов по време на приемна за жители през вчерашния ден, на която участва художникът на графити Дамян Николов. Младежът е титуляр на съдружие, което се занимава с градски визии и „ Графити учебно заведение “. Заедно с други млади и надарени хора реализират фестивали, работилници и арт планове, свързани с градската среда. Николов изиска подпомагане от общината за нови пространства за изрисуване, като подлези, жилищни и частни здания, градски стени.

Заместник-кметът Павел Попов акцентира, че бюджетът на града занапред ще се приема на сесия на Общинския съвет. По думите му има действителна опция да бъде отворена втора сесия на фонд „ Култура “ в средата на годината, в която средствата да бъдат обезпечени от страната. Като вид за в допълнение финансиране заместник-кметът описа за опциите за финансиране по стратегия „ Младежки действия “.

В скоро време ще стартира работа и Общинската комисия за естетизация на градската среда. Тя ще бъде в нов състав, привличаме хора отворени към новото и модерното изкуство, акцентира заместник-кметът.

Липсата на сцена и корепетитор, както и ремонт и енергийно проучване на залите за подготовки бяха проблеми сложени пред заместник-кмета Попов от представителите на детски хор „ Добри Христов “, „ Хорът на варненските момчета и младежи “ и „ Хор морски звуци “, които също участваха в приемната.

Следващият приемен ден на зам.-кмета Павел Попов е на 6 март от 14:00 часа. Гражданите могат да записват часове на телефон 052/820-117.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР