Ресурс за зграждане на системата за тол таксите може да

...
Ресурс за зграждане на системата за тол таксите може да
Коментари Харесай

Регионалният министър отложи тол-системата за 2019 г.

Ресурс за зграждане на системата за тол таксите може да има при започване на 2019 година. Това съобщи пред Нова тв министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Досега и някогашният районен министър Лиляна Павлова, и Нанков, и управлението на пътната организация твърдяха, че системата ще е подготвена следващата година. Тя планува тежките камиони да заплащат за изминато разстояние, а леките коли - с електронна винетка за време.
Въвеждането на системата се бави поради многото обжалвания по процедурата за избор на реализатор на публичната поръчка, добави министърът. Той въпреки всичко призна, че обжалванията са главно от задгранични компании. След оповестяването на поръчката преди повече от година тя бе спирана и подновявана на няколко пъти. От пътната организация постоянно подчертаваха, че са отговорни фирми-фантоми, които работели в интерес на огромните превозвачи. При последните обжалвания измежду компаниите, които оспорват главно късите периоди за предложения, към този момент има и съществени непознати претенденти. Последният опит за възобновяване на поръчката на АПИ изуми с дадения период за подаване на предложения от едвам 24 часа.
За внедряването на системата са нужни седем месеца, последвани от още 12 за тестване, сподели още Николай Нанков. Той повтори обичаната си фраза, че от неналичието на въпросните финансови приходи страната губи по към 1,5 млн. лв. дневно. С тези пари трябвало да се построяват нови пътища и да се поддържат към този момент съществуващите. При вчерашния парламентарен надзор да вземем за пример той на няколко пъти натърти точно на неналичието на тази сума, отговаряйки на няколко депутатски въпроса за пътища в отчайващо положение.
Министър Нанков съобщи още, че наесен ще стартира рехабилитацията на автомагистрала „ Тракия ”, а ремонтът ще продължи не повече от месец и половина. „ Още тази година ще бъдат заложени финанси за ремонт на първокласните различни направления на автомагистралите „ Тракия ” и „ Хемус ”, само че ремонтите ще стартират най-рано през 2018 година ”, сподели още Нанков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР