Ресторантьорският бизнес е недоволен от предложенията за новия бюджет. Според

...
Ресторантьорският бизнес е недоволен от предложенията за новия бюджет. Според
Коментари Харесай

Ресторантьорите против предложените промени с новия бюджет

Ресторантьорският бизнес е неудовлетворен от предложенията за новия бюджет. Според планувани в тях промени в данъчните закони, клиентите може да откажат да платят сметката, в случай че не им показват касова записка. Всички работещи в заведения за хранене ще би трябвало да получават заплати единствено по банков път. Целта на тези условия е да се понижи укриването на приходи.

„ Наблюдаваме следващото буйство на страната и в частност на финансовия министър, против дребния и междинен бизнес. Таксите ще отиват в джоба на банките. Да не приказваме, че като цяло доста от чиновниците ни имат запори. Това значи, че те няма да може да си получава заплатата по банков път. Ще имаме голям отлив на личен състав ”, твърди Марин Сотиров, зам.-председател на Сдружението на заведенията в България.

„ Това е една димка, която се хвърля сега в обществото, с цел да се прикрие тяхната некадърност да основат един главен закон ”, счита Дирон Ръсовски, притежател на заведение.

Оказва се, че огромна част личния състав на заведенията са срещу новата мярка. „ Според наше изследване над 50% от самите чиновници са срещу ”, разяснява Сотиров.  

„ Служителите ще бъдат натоварени с комисионни. Аз самият от доста години работя с банки и виждам по какъв начин всяка година някои такси се усилват двойно ”, сподели Ръсовски.

От Българската стопанска камара също са на мнение, че това няма да спомогне за изсветляване на бизнеса.

„ Това не е несъответстваща мярка, само че не бих споделил, че тя спомага по какъвто и да е метод за битката със сивия бранш ”, разясни Станислав Попдончев  от Българската стопанска камара.

Според Попдончев мярката няма да бъде използвана в дребните обитаеми места.

„ В София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе е елементарно. Където и да излезем, може да употребяваме банкомат, може да намерим и търговски обект с пос устройство. Не е по този начин обаче във всички обитаеми места ”, сподели той. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР