Ресторантьорите съзряха необяснима агресия от финансовия министър в предложените промени

...
Ресторантьорите съзряха необяснима агресия от финансовия министър в предложените промени
Коментари Харесай

Ресторантьорите: Данъчните закони са плод на необяснимата агресия на Асен Василев

Ресторантьорите съзряха необяснима експанзия от финансовия министър в препоръчаните промени в данъчните закони, които бяха гласувани на първо четене в пленарна зала предходната седмица.

В тях, в последния миг се появи текст, в който всички компании, опериращи в бранш туризъм, би трябвало наложително да работят с утвърден от Национална агенция за приходите СУПТО-софтуер*. Това изясняват в позицията си от Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

Те напомнят, че въвеждането на въпросния програмен продукт " преди години, след големи кавги и митинги, беше отстранено като ангажимент и тежест за целия бизнес в България ". Сега се пробва тихомълком да се одобри единствено за ресторантьорския отрасъл, недоволстват организациите.

СЗБ и БАЗ остро осъждат направените ремонти и допълнения, касаещи техния отрасъл. Сред тях са и към този момент необятно коментираните хрумвания за неплащане на сметка при неиздаване на касов бон, налог върху бакшиша и изплащането на заплати на чиновниците единствено по банков път.
 Колко Данък добавена стойност ще заплащат заведенията за хранене, ще се разбере на второ четене
Колко Данък добавена стойност ще заплащат заведенията за хранене, ще се разбере на второ четене

Депутатите одобриха на първо гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за налог върху добавената стойност

Припомнят, че причините против предложенията са изложени нееднократно и освен от представители на сектора, а и от безчет доста стопански и финансови експерти. Въпреки това текстовете на Асен Василев не бяха изтеглени, а в противен случай - появи се още едно безумно предложение, акцентират от СЗБ и БАЗ.

Отново акцентират, че заведенията, членуващи в организациите, поддържат всяко едно предложение, което би довело до изцяло изсветляване на бизнеса в България, както и до елиминиране на нелоялната конкуренция.

На първо място обаче всички нововъведения и промени би трябвало да бъдат коментирани с представителите на засегнатите браншове.

Организациите имат вяра, че решения се намират с разговор, а не " с нападателни промени в последния миг " и се надяват въпреки всичко разсъдъкът да надделее.
 Народно събрание поддържа
Народно събрание поддържа " донос-бонус " и намаляването на кеша

Малко преди този момент законотворците се изпокараха в пленарна зала

*Съгласно § 1, т. 84 от спомагателните разпореждания на  " програмен продукт за ръководство на продажбите в комерсиалния обект " (СУПТО) е всеки програмен продукт или модул от програмен продукт, без значение от технологиите за реализацията му, употребен за обработка на информация за осъществяване на продажби на артикули и/или услуги в търговски обект, за които е налице обвързване за издаване на фискален бон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР