Ресторантьори, хотелиери и живущи в Стария град излязоха на протест

...
Ресторантьори, хотелиери и живущи в Стария град излязоха на протест
Коментари Харесай

Едни протестират, други им лепят фишове! Екшън в Стария град заради новата бариера!

Ресторантьори, хотелиери и живущи в Стария град излязоха на митинг тази заран, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Причината за недоволството им е новият пропускателен режим за Стария град, който влиза в действие от през днешния ден. Сред протестиращите бе и някогашният старши треньор на ФК "Локомотив " Едуард Ераносян. Междувременно униформени чиновници налепиха с фишове част от колите на протестиращите, паркирани в региона. Припомняме, че от през днешния ден само пловдивчани, притежаващи електронни карти, ще могат да минават през новата преграда, инсталирана на ул. "Съборна ". 
С карти ще се снабдят единствено живущите в зоната, а стеснен брой ще получат и работещите в Стария град (пропуските ще бъдат раздавани на 31 октомври). Така да вземем за пример чиновниците на ПУ ще има право на 10 карти за достъп, 10 карти се падат и на сътрудниците им от АМТИИ, 5 карти са избрани за Арменското учебно заведение, три броя пък ще би трябвало да обезпечават естествената активност на детската градина. Що се отнася до градината, то неприятната вест е тъкмо за родителите - те ще би трябвало да стопират отвън Стария град, след което пешком да водят малчуганите.
За всички останали обекти - хотели и заведения за хранене, ще има по един електронен пропуск. Системата ще проработи от през днешния ден и от тази дата автомобил без електронна карта няма да може действително да премине. Новата преграда се състои от две по-малки, които ще разделят автомобилния поток на вход и излаз, по средата им ще е четецът, които пък ще разпознава номерата на имащите право да паркират в архитектурния резерват.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР