Ресторантьорът, който живее с Ивайла Бакалова, се яви заедно с

...
Ресторантьорът, който живее с Ивайла Бакалова, се яви заедно с
Коментари Харесай

Веселин Денков в НС: Пратеници на спецпрокуратурата казаха, че ако не платя, ще стане лошо

Ресторантьорът, който живее с Ивайла Бакалова, се яви дружно с нея на чуване пред парламентарната комисия " Нотариуса " и разгласи, че е бил умишлен поради присъединяване в митингите през 2020 година
Ресторантьорът Веселин Денков, който живее с някогашната " Мис България " Ивайла Бакалова, описа пред комисията " Нотариуса " в Народното събрание по какъв начин е бил изнудван да заплати 100 000 лв., с цел да не се трансформира от очевидец в обвинен. Ресторантьорът разгласи пред народните представители, че в последна сметка се е оказал обвинен за изнудване, лихварство и подбуждане за ликвидиране и в ареста. Бил пришит към проведена незаконна група за лихварство.

" Един от пратениците на спецпрокуратурата ми сподели, че в случай че не платя, ще бъде извънредно неприятно за мен, тъй като към този момент са си разпределили парите ", сподели Денков, придружаван от Бакалова и от юрист Ина Лулчева на съвещанието на комисията. В отговор на въпрос, заложен от ръководителя на комисията Никола Минчев, от кого са били изпращани емисарите, ресторантьорът съобщи:

" Всички, които идваха, споделяха, че идват по предписание на профилираната прокуратура ". Денков посочи, че по-късно, към този момент след 2020 година, е научил, че става дума за Иван Гешев и Франтишек Петров, които тогава бяха в спецпрокуратура. Денков изясни, че два дни откакто е подал сигнал за изнудване пред Сотир Цацаров, е бил задържан.

" Проблемът, да бъда изработен от очевидец в обвинен, беше основан от тях, от профилираната прокуратура ", заключи Денков. Разказа още, че едни и същи съдии от Специализирания съд са гледали ограниченията му и изреди имената на Антон Миталов, Георги Ушев и Галя Георгиева. " По едно от тези три каузи, което ми предявиха август 2021, на 14 юли пристигна мой другар да каже, че в случай че не платя към 50 хиляди лв., ще лъжесвидетелства един от участниците в покушението против Марангозова ", описа още Денков.

Бизнесменът съобщи, че негови близки са го уведомили, че и трите каузи против него са били предизвикани от присъединяване му в митингите през 2020 година " Всичко случило се с мен е главно поради митингите, на които аз вървях на 15 и 16 юли 2020 година ", сподели Денков и добави, че тогава въобще не е познавал Васил Божков, макар че медиите твърдели че той финансира митингите и от негово име. " На база на това са задействани всички институции ", заключи Веселин Денков. " Всички желаеха да платя, с цел да нямам тези обструкции, които ми струпаха ", добави той.

" Минахме през пъкъла, с цел да сме тук през днешния ден и да ви разкрием истината. Не знам дали желаете да я разкрием, тъй като тя е доста нелицеприятна ", сподели Ивайла Бакалова за миналите 4 години, до момента в който мъжът й е бил в ареста на " Майор Векилски ".

За изнудването на колегата й се разбра след разкритията, които направи Бакалова пред Антикорупционния фонд, а точно, че на Денков са поискани 100 000 лв., с цел да го пуснат от ареста. Бакалова беше в основата на следствието на АКФ - " Списък за бързо реагиране ", което през юни 2021 година освети активността на убития към този момент Мартин Божанов-Нотариуса. Тя го направи поради задържането на мъжа, с който живее, Веселин Денков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР