Ресторантите по света започват да вземат пример от авиокомпаниите -

...
Ресторантите по света започват да вземат пример от авиокомпаниите -
Коментари Харесай

Готови ли сте да доплатите за първокласно място в ресторант?

Ресторантите по света стартират да вземат образец от самолетните компании - за положително или неприятно, и продават първокласни места в салоните си против цени, вариращи от 5 до 100 $ според от часа на деня, деня от седмицата или местоположението на самата маса, оповестява Fast Company.

Все по-голям брой известни заведения за хранене към този момент употребяват услугата, наречена Tablz, която разрешава на гостите да преглеждат 3D карта на заведенията за хранене и да заплащат в допълнение, с цел да резервират най-хубавите маси. Цените варират и трансформират цените си според от търсенето. Място с аспект към кухнята, да вземем за пример, може да е гратис в понеделник или неделя вечер, само че в петък в 19:00 ч. да ви коства 75 $. Приложението Tablz взема 30% от цената на резервацията.

" Финансовият модел за резервации на заведения за хранене към този момент не работи ", споделя създателят на Tablz Фрейзър Наги. " Можете да подобрите прекарването си в хотелската стая, колата си чартърен, местата на баскетболен мач, местата в самолета, само че не и в ресторанта. Всяка промишленост е измислила ценообразуване на база на съответни фактори, без ресторантьорската. "

Но директното използване на тактиките на авиоиндустрията е рисковано, защото тя ползва внезапно нарастване на цените според от нарасналото търсене и таксува всичко - от място за пасажера до място за багаж. Тази политика несъмнено не се нрави изключително на потребителите, а и самолетните компании по този начин или другояче от дълго време изостават от другите промишлености в устрема си да създадат хората щастливи.

Ответна реакция

Страхът на бизнеса от ответната реакция на потребителите обаче кара някои заведения за хранене да подхождат деликатно, когато става въпрос за в допълнение таксуване за по-добри места. Начинът, по който потребителите реагират на надценката, може да зависи от възрастта на клиента и от местоположението му. По-младите клиенти са по-склонни да заплащат в допълнение за първокласни места, до момента в който по-възрастните са по-консервативни, сочат анализите.

Но сходни новаторски подходи за увеличение на приходите остават привлекателно предложение за ресторантьорите в наши дни. Инфлацията, дефицитът във веригите за доставки и проблемите с работна ръка понижават облагите на заведенията за хранене и заведенията за хранене по целия свят покачват цените в търсене на облага. Така че, можем да чакаме все по-често такива практики да намират път до тактиките за оцеляване и развиване на ресторантьорския бранш.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР