Ресторантите на KFC в САЩ ще започнат скоро да продават

...
Ресторантите на KFC в САЩ ще започнат скоро да продават
Коментари Харесай

Ресторантите на KFC в САЩ започват да предлагат пилешко за вегани

Ресторантите на KFC в Съединени американски щати ще стартират скоро да продават пържено “пилешко” направено въз основата на растения. Така веригата за бързо хранене ще се окаже следващата, която стартира да предлага реплика на месо в меню за вегани и вегетарианци.

За задачата KFC влиза в партньорство с Beyond Meat Inc, а продуктът ще стартира да се предлага от 10 януари. Акциите на Beyond Meat Inc усилиха цената си със 7%. Най-популярната марка на KFC - Yum's има близо 4000 ресторанта в Съединени американски щати по данни за 2020 година

KFC стартира да тества “пилешко” на растителна основа на Beyond още през април 2019 в Атланта. През февруари предходната година Yum и Beyond оповестиха световно партньорство по основаването на растително меню за Yum's KFC, Taco Bell and Pizza Hut през идващите няколко години.

Повечето вериги за бързо хранене към този момент имат партньорства с производители на подправено мео, като те прибавиха веганско и вегетарианско меню. Например, съперникът на Beyond Impossible Foods Inc работи с Burger King.

Цените за вегетарианското меню в KFC ще започват от 6.99 $ в множеството места, само че въпреки всичко ще зависи от местоположението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР