Ресторантът, в който Кейти Остин е била сервитьорка, е изгорял

...
Ресторантът, в който Кейти Остин е била сервитьорка, е изгорял
Коментари Харесай

След опустошителните пожари, все повече туристи посещават курортите на остров Мауи

Ресторантът, в който Кейти Остин е била сервитьорка, е изгорен при пожара, който опустоши историческия град Лахайна в Хавай това лято. Два месеца по-късно, когато туристите започнаха да се връщат в околните морски курорти, тя започва да работи в друго заведение за хранене. Скоро обаче тя напуска, изтощена от непрекъснатите въпроси на посетителите, свързани с претърпяното по време на бедствието това лято. Губернаторът и кметът на Хавай поканиха туристите да се върнат в западната част на Мауи само няколко месеца след пожара, при който починаха минимум 100 души и бяха разрушени над 2000 здания. Целта им бе да получат стопански подтик от туристите, изключително в навечерието на празниците в края на годината. Някои жители обаче все още се не могат да свикнат със завръщането на една промишленост, която изисква от служащите да бъдат деликатни и гостоприемни. 

 
Два месеца се борихме да не отворим туризма, тъй като не бяхме подготвени и към момента не сме отворили университетите и учебните заведения. Много от децата ни вървят на учебно заведение покрай зоната на пожара.
Кейти Остин, член на организацията Lahaina Strong

Мауи е огромен остров. Много елементи, като да вземем за пример първокласните курорти в Уайлеа, на 48 км южно от Лахайна, с неспокойствие посрещат туристите и техните долари. В западната част на острова обаче нещата са по-сложни. Лахайна към момента е цялостна с овъглени парчета. Процесът на почистване на токсичните отпадъци е изключително муден. Там е неразрешен достъпът на всички, с изключение на на жителите. Расте и напрежението, обвързвано с неналичието на дълготрайни и налични жилища за евакуираните от горския пожар, доста от които работят в областта на туризма. Десетки хора лагеруват непрекъснато на известния туристически плаж в Каанапали.

 
Всичко е превзето от туризма и считам, че сме третирани като жители втора класа от години. И настоявам, че в този момент, когато животът ни сподели неприятната страна, сме в действителност третирани като такива.
Кейти Остин, член на организацията Lahaina Strong

Все повече туристически дестинации евентуално ще би трябвало да се оправят с тези алтернативи от този вид, защото изменението на климата усилва честотата и интензивността на естествените бедствия по целия свят.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР