Ресторант в Созопол таксува клиентите си с по 20 лева

...
Ресторант в Созопол таксува клиентите си с по 20 лева
Коментари Харесай

Ресторант в Созопол събира по 20 лв. такса на незает стол

Ресторант в Созопол таксува клиентите си с по 20 лв. за стол, който е останал безработен на резервирана маса.
За скандалния случай, който провокира вълна от отвращение в обществените мрежи, алармира софиянката Василена Влахова в профила си във Facebook, заяви дир.бг.
Студентката в Софийския университет разгласява и фотография на касовия бон от ресторанта " Miloz Fish & Grill ", на която ясно се вижда, че към сметката за употребяваната храна и напитки са добавени и 80 лв. такса за четири незаети места. До наказателната мярка се стигнало, откакто компанията на Влахова резервирала маса в заведението, само че след това четирима души не отишли.
„ Таксуваха ни по 20 лева за всеки свободен стол на масата, въпреки че преди този момент уведомихме хостесата, че не чакаме други хора. Тя след това отхвърли, че сме й споделили. Пожелахме да приказваме с шефа за нелепата такса " Свободни други ", за която не бяхме предизвестени, нито беше разказана в менюто. Той пристигна, стартира да ни наскърбява и в последна сметка ни изгони от заведението ”, споделя студентката.
Управителят на ресторанта Тони Матеев изясни пред offnews, че повода да се таксуват тези четири места по 20 лв. е фактът, че след резервацията на маса в натоварена вечер, клиентите са били по-малко от авансово декларираните.
„ Да таксуваме безработен стол ни се случва за първи път, нямаме такава процедура. В съответния случай клиентите се държаха извънредно зле, не ни бяха предизвестили, че ще са с 4 души по-малко. В последна сметка, те не са заплатили тази такса “, твърди Матеев.
След като казусът със странната такса доби известност в обществените мрежи, фейсбук страницата на созополския ресторант бе атакувана от редица гневни, само че и подигравателни мнения. Самата потребителка пък отстрани статуса си, само че стана ясно, че от компанията й са подали тъжби в Национална агенция за приходите и Комисията за отбрана на потребителите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР