Ресторант в Италия шокира свои клиенти, като ги таксува 20

...
Ресторант в Италия шокира свои клиенти, като ги таксува 20
Коментари Харесай

Рожденик плати 20 евро, за да нарежат празничната му торта

Ресторант в Италия шокира свои клиенти, като ги таксува 20 евро за разсичане на торта за рожден ден. Семейство донесло десерта със себе си за тържество в Палермо, Сицилия.

Но те останали изумени, когато разбрали, че ще би трябвало да платят 20 евро за нарязването на лакомството на части. Цената била изчислена като такса от 1 евро на парче, макар че цялата сметка на групата била едвам 121 евро - за пица, вино, бира и вода.

Към сметката била включена и  цената на нарязването, фируриращо в касовия бон кат „ 20 X Servizio Torta “, което се превежда като „ 20 X Услуга за торта “.



Това не е първият път през последните седмици, когато в Италия се поражда спор за спомагателни скрити цени.

Миналата седмица посетителите на различен ресторант в Италия бяха шокирани, откакто сервитьорите им начислиха 2 евро за празна паница, с цел да може щерка им да опита от порция паста.

Италианците се подиграха на ресторанта за необикновената такса, само че Ида Германо, собственичката на Osteria del Cavolo във Финале Лигуре, сподели пред The ​​Times, че таксата е резонна, защото повече чинии за разчистване значат повече работа за извършване.

При различен скандал с цените, двойка, която изиска спомагателна чаена лъжичка, с цел да могат да споделят десерт, беше таксувана с 1,50 евро. Британски екскурзиант също остана покъртен, откакто към сметката му в италиански ресторант бяха добавени 2 евро за разсичане на сандвич. Лакомството било срязано на половина. Неназованият клиент вечерял в заведение, намиращо се до  езерото Комо.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР