Ресторант Mirazur във Франция бе коронован с престижната титла най-добър

...
Ресторант Mirazur във Франция бе коронован с престижната титла най-добър
Коментари Харесай

Френският Mirazur оглави Топ 50 на най-добрите ресторанти в света

Ресторант Mirazur във Франция бе коронован с влиятелната купа най-хубав ресторант в света от годишния конкурс World`s 50 Best Restaurants. Той бе отличен на специфична гала в Сингапур, предава Би Би Си. 

Mirazur се намира на Френската ривиера и е ръководен от аржентински началник. Отличен е за набор от специалитети, включително осолено цвекло от личната му градина с крем хайвер.

Наградите World`s 50 Best Restaurants се организират от 2002 година и за тях се състезават заведенията за хранене по света, удостоени със звезди Мишлен. Списъкът се основава на преценка на над 1000 кулинарни специалисти, чието мнение е потърсено онлайн. 

В челната десетка през 2019 година има три испански ресторанта. Дания, Франция и Перу имат по един. Англия участва с два ресторанта в топ 50, The Clove Club на 27 място и Lyle`s на 33. И двата са в Шордич, Лондон. 

Mirazur е описван като място, което предлага " безспорното ресторантско прекарване ". Особено впечатляващи са неговите " ненадминати гледки към Френската Ривиера и три равнища от каскадни зеленчукови градини, от които се създават най-сладките артикули, както и екипът от " възмутително " надарени готвачи и личен състав на предна линия ", считат наблюдаващите. 

Аржентинският готвач Мауро Колагреко е началник на ресторанта. Той разяснява пред организация Ройтерс, че се е почувствал все едно " е бил на небето " във връзка премията и разяснява, че спечелването ѝ е посочило на света, че " когато човек има фантазия, всичко допустимо ".

Ресторантът отваря порти през 2006 година и сега има три звезди Мишлен. 

Ето и Топ 10:
Mirazur, Ментон (Франция)Noma, Копенхаген (Дания)Asador Etxebarri, Бустуриа (Испания)Gaggan, Банкок (Тайланд)Geranium, Копенхаген (Дания)Central, Лима (Перу)Mugaritz, Сан Себастиан (Испания)Arpège, Париж (Франция)Disfrutar, Барселона (Испания)Maido, Лима (Перу)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР