Реставриран стар автобус бе превърнат в учебен кабинет на колела,

...
Реставриран стар автобус бе превърнат в учебен кабинет на колела,
Коментари Харесай

Детско полицейско управление ще провежда занятия в „Кабинет на колела“

Реставриран остарял рейс бе трансфорат в образователен кабинет на колела, с помощта на напъните на СУ „ Христо Ботев “ – Кубрат.

Днес той бе възложен на третокласниците от Детското полицейско ръководство. Официалният старт на единствения по рода си в страната „ кабинет на колела “ бе даден със съглашение, подписано от  началника на РУ-Кубрат основен контрольор Йордан Йорданов и шефа на СУ “Христо Ботев “ Росица Христова. Членовете  на детското полицейско ръководство поставиха клетва да пазят своя живот и този на другите, да се отзовават постоянно на помощ, да бъдат положителни и състрадателни. Те получиха шапки с лого, баджове и светлоотразителни жилетки. С привет към доброволците от ръководството се включиха състезателен клуб „ Калагия “ – Русе и други ученици на образователното заведение. Появата на еднообразен чиновник – лидер на полицейско куче и неговия питомник провокираха бурни възгласи. Четириногият „ служител на реда “ сподели смирение и умения за залавяне на извършител. С пуснати сирени полицейски автомобил, преследващ нарушител, влезе в двора на учебното заведение. Присъстващите следиха онлайн извеждането на „ бандита “ от колата му и неговото задържане от специфичните сили.

На откриването на ДПУ участваха шефът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков, заместител кметове на община Кубрат, представители на РУО-Разград, Районен съд и Районна прокуратура – Кубрат. По дълготрайната превантивна стратегия на Министерство на вътрешните работи, която има за цел да увеличи доверието към полицията, да реализира ранна предварителна защита измежду подрастващите, да реализира почитание към законите в страната и да образува гражданска интензивност, Детското полицейско ръководство ще работи в продължение на две години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР