Реставраторите на РИМ-Варна работят все едно не са в музей,

...
Реставраторите на РИМ-Варна работят все едно не са в музей,
Коментари Харесай

Срам за Варна: Сензационният Гай от древния Одесос остава на открито, ще го пазят с шатра

Реставраторите на РИМ-Варна работят все едно не са в музей, а на терен на някакви разкопки. Те са принудени да обработват всичко, което постъпва в най-големия музей отвън столицата, във фургони като на градеж. Това сподели в срой репортаж bTV.

Условията са като в 60-те на предишния век, фургоните са като тези, в които пазачите на градеж си държат инвентара, признаха варненските реставратори.



В тази връзка, те заявихеа, че е същинска загадка, по кое време новата сензационна скулптура от римския интервал на Одесос ще бъде готова за експониране. Въпреки огромното предпочитание на публиката да я види, тя би трябвало да се почисти професионално.

Статуята обаче няма къде да бъде прибрана. За тази цел към находката най-вероятно ще се вдигне шатра, в която да работят реставраторите.



От музея разкриха, че са в това положение от 15 години, когато базата за реституция е трансферирана на градската изложба. В този интервал от общината са им предлагани няколко места, само че някои от тях са били без ток и осветяване, а други в положение за общоприет ремонт, за който музея няма пари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР