Републиканците в Камарата на представителите имат за цел да освободят средствата от наказателното преследване на Тръмп до изборите през 2024 г.

...
Респ. Андрю Клайд (R-Ga.) предлага две поправки към законопроект за
Коментари Харесай

Респ. Андрю Клайд (R-Ga.) предлага две поправки към законопроект за бюджетни кредити, които биха обезплатили различните съдебни преследвания на бившия президент Тръмп.

Той добавя към защитата на бившия президент, монтирана от съюзниците на Тръмп в Хаус, докато обикалят фургоните пред лицето на четири отделни обвинителни акта.

Клайд, член на комисията по бюджетните кредити на Камарата на представителите, в понеделник обяви планове за две поправки в търговията, правосъдието, науката и свързаните с тях агенции ( CJS) законопроект за бюджетните кредити за фискалната 2024 г., който ще „забрани използването на федерално финансиране за съдебно преследване на всеки основен кандидат за президент преди предстоящите президентски избори на 5 ноември 2024 г.“, според съобщение за пресата.

Едната поправка ще се отнася до федералните съдебни преследвания, а другата се отнася до федералното финансиране на щатските прокуратури.

Този законопроект, един от 12 редовни законопроекта за бюджетни кредити, се очаква да бъде маркиран в комисията по кредитите на Камарата след завръщането на Камарата средата на септември.

Клайд каза, че се прицели в специалния прокурор Джак Смит, който повдигна обвинения срещу Тръмп във връзка с опити за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г. и задържане на секретни документи; Окръжният прокурор на Манхатън, Ню Йорк Алвин Браг (D), който повдигна обвинения срещу Тръмп във връзка с плащания на пари през 2016 г. на актрисата от филми за възрастни Сторми Даниелс; и окръжен прокурор на Фултън, Джорджия, Фани Уилис (D), която обвини Тръмп отново във връзка с изборите през 2020 г.

„Поради сериозните ми опасения относно тези обвинения за лов на вещици срещу президента Тръмп, възнамерявам да предложа две поправки за забрана на използването на федерални средства във федерални или щатски съдилища за преследване на основни кандидати за президент преди изборите през 2024 г.“, каза Клайд в изявление. „Американският народ трябва да реши кой ще спечели Белия дом – не актьори от Deep State, които безсрамно атакуваха Доналд Тръмп, откакто обяви първата си кандидатура през 2015 г. Наложително е Конгресът да използва властта си, за да защити целостта на нашите избори , възстанови вярата на американците в нашето правителство и разруши двустепенната система на правосъдие на нашата нация. Напълно съм ангажиран да помагам в това усилие и призовавам моите колеги от Камарата на бюджетите да се присъединят към мен в тази справедлива битка.“

Други верни съюзници на Тръмп в Камарата също обещаха да използват финансирането процес за обезсмисляне на обвиненията срещу Тръмп.

Реп. Марджъри Тейлър Грийн (R-Ga.) каза, че ще внесе поправка за лишаване от средства за офиса на Smith, а представителят Matt Gaetz (R-Fla.) през юли представи самостоятелен законопроект, за да направи това. Представителят Анди Огълс (R-Tenn.) по-рано този месец представи законопроект за възстановяване на федералната заплата на Смит.

Но тъй като Клайд е член на Комитета по кредитите, той ще има първия шанс да получи записано гласуване въпросът.

Такава поправка може да бъде спорна сред Републиканската партия. През юли поправката на Clyde за отмяна на средства за нова сграда на ФБР – натиск, подкрепен от републиканците, които критикуваха агенцията за предполагаеми пристрастия срещу Тръмп – се провали поради липса на подкрепа от републиканците.

За последно. новини, прогноза за времето, спорт и поточно видео, насочете се към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР