реща между две боксовите федерации ще определи дали Кубрат Пулев

...
реща между две боксовите федерации ще определи дали Кубрат Пулев
Коментари Харесай

Среща между боксови федерации ще определи дали Кубрат Пулев ще се бие с Джошуа

реща сред две боксовите федерации ще дефинира дали Кубрат Пулев ще се бие с Антъни Джошуа за международната купа в тежка категория. Това оповестява Sky Sports, обявявайки, че в околните дни ще стартират договарянията сред Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO).

Всяка от двете федерации разгласи, че наложителният кандидат би трябвало да се бие с Джошуа до лятото за съответния пояс. Според Sky Sports разпоредбите коя купа ще бъде защитавана първо от Джошуа ще бъдат избрани до няколко дни.

Пулев е кандидат на IBF, като заслужи това с победа над Хюи Фюри в София през октомври 2018 година След това българският боксьор организира две срещи през 2019 година и чака да срещне Джошуа.

Претендент на WBO е украинецът Александър Усик, който е №1 в ранглистата. Той има единствено един мач при най-тежките, като дебютира на 12 октомври 2019 година Украинецъ е олимпийски първенец от Лондон 2012, а в полутежка категория властваше, откакто стана първият боксьор обединил четирите пояса – WBA, WBC, IBF и WBO.

Усик е непобеден на професионалния кръг в 17 мача, като реализира 13 нокаута.

От щаба на Кубрат Пулев са уверени, че българинът е покрай мач с Джошуа. Мениджърът на българина Ивайло Гоцев даже разгласи, че до дни се чака писмо от IBF за насрочване на дата на мача. За сходна опция приказва и мениджърът на британеца Еди Хърн, който цитира " Тотнъм стейдиъм " в Лондон като евентуално място.

От своя страна WBO в лицето на президента си Пако Валкарел разгласи, че Джошуа има 180 дни, с цел да пази пояса против Усик.

dnevnik.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР