Решително отхвърляме този пореден безполезен опит на Русия да узакони

...
Решително отхвърляме този пореден безполезен опит на Русия да узакони
Коментари Харесай

ЕС категорично осъжда произведените в последните дни избори в Русия и завзетите области от Украйна

" Решително отхвърляме този следващ ненужен опит на Русия да узакони противозаконния си боен надзор и опит за заграбване на части от Украйна. Това съставлява следващо очевидно нарушаване на интернационалното право, в това число на Устава на Организация на обединените нации и независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", безапелационен бе той.

 

" Европейски Съюз не признава и няма да признае нито произвеждането на тези по този начин наречени " избори ", нито техните резултати. Политическото управление на Русия и тези, които вземат участие в произвеждането им, ще понесат следствията от тези противозаконни дейности ", акцентира висшият представител.

 

По думите му изборите в Украйна са минали на фона на наложително и нелегално даване на паспорти от страна на Русия, в това число на деца, наложително изселване, необятно публикувани нарушавания и злоупотреби с правата на индивида, както и заплашване и възходящи репресии против украински жители от страна на Русия и нейните нелегално назначени управляващи във краткотрайно завзетите области от Украйна.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР