Решимостта на Израел е да сломи Хамас окончателно.Това каза в

...
Решимостта на Израел е да сломи Хамас окончателно.Това каза в
Коментари Харесай

Съби Събев: Сухопътната операция на Израел ще бъде продължителна

Решимостта на Израел е да пречупи „ Хамас ” дефинитивно.

Това сподели в предаването „ Офанзива ” военачалник Съби Събев, първи боен представител на България в НАТО.

Той акцентира, че евентуално град Газа ще бъде блокиран тотално. „ Военната логичност демонстрира, че интервенцията би трябвало да е комбинирана по въздух, море и вода, с цел да се реализира цялостна обсада. Израелските сили ще се изправят пред провокации, само че явно решителността е твърда. Ако огромна част от популацията е останало в Газа, макар апелите за евакуиране, е явно, че интервенциите няма да преминат без съпътстващи жертви. Колкото и да се пробва Израел да ги заобикаля, ще е мъчно, защото част от популацията ще се употребява като жив щит ”, добави Събев. Според него интервенцията ще бъде продължителна. „ Не може да се чака интервенцията да завърши за седмица, две. Може да отнеме и месец, само че да се пречупи „ Хамас ” ”, сподели още Събев.

По думите му не чака други страни да се изкушат и да се включат в спора, защото предизвестието на Съединени американски щати е ясно.

Според него неочакваната офанзива на „ Хамас ”е ослепила системата за наблюдаване по границата на Израел. „ По нея са нанесени офанзиви с дронове. Железният купол се оправи оптимално, само че той беше претрупан ”, посочи той.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР