Решили сте да поискате повишение. Трябва ли да отидете в

...
Решили сте да поискате повишение. Трябва ли да отидете в
Коментари Харесай

Бивш агент на ФБР за разпознаването на властовата динамика в една стая

Решили сте да поискате покачване. Трябва ли да отидете в офиса на шефа като първа задача за деня? Или е по-добре да изчакате до следобяд? До идващия ден? Вашите шансове за триумф ще зависят от способността ви да разпознавате властовата динамичност в стаята.

Обръщането на внимание на разказа – било то изречен или неизречен, може да даде информация, която ви дава преимущество при значими договаряния, както и по време на изявление за работа и всяка друга сериозна среща, настояват Адел Гамбардела и Чип Маси, съавтори на „ Convince Me: High-Stakes Negotiation Tactics to Get Results in Any Business Situation “.

Ключът е „ криминалистичното слушане “, което е друго от дейното слушане. „ Криминалистичното слушане е изкуството да се откриват и улики, да се слуша за тях “, споделя Маси, някогашен договарящ за заложници от ФБР. „ Важно е по кое време и по какъв начин хората стопират да приказват, на какво натъртват и какво оповестява тонът на гласа им. Като деконструирате тези аспекти, можете да разкриете прикрит разказ, който други може да са пропуснали “, прибавя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР