Решихме да дойдем във вашата държава, защото знам, че в

...
Решихме да дойдем във вашата държава, защото знам, че в
Коментари Харесай

Генчовска: Ще направим няколко съвместни пункта на молдовско-румънската граница, които ще улесняват бежанците

" Решихме да дойдем във вашата страна, тъй като знам, че сега вие изпитвате най-голямо натоварване за това, което се случва в Украйна и бежанската рецесия. Считаме, че за това България може да помогне на Молдова ". Това сподели министърът на външните работи Теодора Генчовска на брифинг в Република Молдова, където се срещна със своя молдовски колега Николае Попеску и с представители на българската общественост в град Тараклия, съобщи Darik News.

" Наясно сме, че тази вълна занапред ще нараства по тази причина обсъдихме няколко съответни оферти. Решихме да създадем няколко взаимни пунктове на молдовско-румънската граница, които да улесняват ориентиране на потоците от бежанци към Румъния и България ", съобщи тя.

По думите ѝ в Министерски съвет съвет ще бъде разискван въпросът и за обезпечаване на спомагателни рейсове, които да обезпечат напредването на бягащите от Украйна към България.

" Целият опит, който закупи България след започването на войната, ще бъде възложен на държавното управление на Молдова ", добави Генчовска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР