Решиха, че някой друг ще им свърши работата и те

...
Решиха, че някой друг ще им свърши работата и те
Коментари Харесай

„Калинковата“ армада е зло, с което 1 милион не искат да се борят

Решиха, че някой различен ще им свърши работата и те ще имат още един мотив да се натряскат като кирки. Други над 400 000 не се раздвижиха на 4 април, нямаше ги и на 11 юли. Това са най-вредните безхаберници. Всичките тези близо един милион са равни по вредност на оня, който отвори от вътрешната страна вратата на Търновската цитадела и пусна османските орди…

Страхливци, идиоти и безотговорни – това сте!

Да благодарим на българите зад граница, че другояче щеше да е напълно грозно.

„ Калинките “ от министерства, организации, общини, ведомства, Министерство на вътрешните работи, войска, служби и прочие под строй, тактически вярно си свършифа работата. Ние искахте почтен президент – получихте го. Искахте несистемни партии – има ги. Дори Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи заговориха за смяна, а „ черевните “ даже направиха стъпки в тази посока. Движение за права и свободи продължиха да пазят Пеевски и мафиотския му модел, само че техният електорат им е в забрадка вързан. Надявахте се на интензивно и професионално служебно държавно управление – и него получихте, с дребни изключения.

Разкрити бяха милиардни обири на бившето ръководство. Тези обири, стана ясно, са лишили българите от най-малко 2-3 пъти по-високи заплати и пенсии, по-добро опазване на здравето, доста повече и по-добри пътища и магистрали…

Не го осъзнахте. Залагахте на свършеното от миналогодишните митинги. Кефите се на няколко служебни министри, които в действителност показват класа, воля и познания за това, накъде би трябвало да поеме България.

Няма да ви го простя. Извършихте изменничество. Сега ще хвърляте фасул какво щял да направи Слави, по какъв начин щели да реагират „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри вън! “. Да гадаете дали Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще поддържат кабинет, при какви условия. А от самото начало мислите ви, в случай че такива се намират в празните ви глави, ще бъдат смущавани от високодецибелния хор на ГЕРБ и Борисов. Този хор ще победи, ще вие на умряло, когато би трябвало да играе жертва, ще бълва жлъч против всичко свестно, което се предлага в непознати посолства и Брюксел. И най-важното: ще бранят до последно основния прокурор Гешев, Висш съдебен съвет и профилираните съд и прокуратура. Без правосъдна промяна, ще останем в тинята! И това не осъзнахте!

Изморих се, само че няма да спра до момента в който моделът „ Борисов, Пеевски, Цацаров, Доган, Гешев “ не бъде в действителност изринат. Вечерта след изборите Томислав Дончев иронично подмятна, че изчегъртването не се е получило. За страдание е прав. Каза още, че изчъргалката се е изхабила. Грешка. Ще я сменим с нова, ще наточим и закалим остарялата, в случай че би трябвало, само че той и цялата тайфа ще бъдат изчегъртани. Това би трябвало да е ясно. И никакво задкулисие, както втъпяват от ГЕРБ, няма да има заслуга за това. Престъпниците се опасяват най-вече от светлината – с нея и прозрачността ще ги почистим. Трудно ще е? Да. Ще има саботажи, подлости и клопки, само че това ще е последният етап от живота на „ калинковата “ армада.

По-трудно ще е да бъдат събудени тарикатите, хитреците, присметливците, изчакващите, семплите, боязливите. Налага се да ви напомня думите на Захарий Стоянов: „ Най-горчивата истина е по-приятна от най-приятното подвеждане “. Набийте си го в главите.

Надявам се да се разсърдите, да се ядосате на изреченото от мен по ваш адрес, само че подозрението да стартира да се промъква в мътното ви схващане.

Остава ни вярата новото държавно управление, оповестено от водача на " ИТН " Слави Трифонов, да компенсира вашето безучастие и незаинтересованост.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР