Решенията за пенсиите не са взаимноизключващи се, а взаимнодопълващи и

...
Решенията за пенсиите не са взаимноизключващи се, а взаимнодопълващи и
Коментари Харесай

Нинова: Решенията за пенсиите не са взаимноизключващи се, а взаимнодопълващи и възможни

Решенията за пенсиите не са взаимноизключващи се, а взаимнодопълващи и вероятни - значимо е воля дали има. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

По думите ѝ едното съставлява трайна мярка, а другото съставлява антикризисна помощ. " Големият въпрос е за какво не желаете да ги използван и двете? ", попита още Нинова.

" Уважаеми български жители и пенсионери, несъмнено сте комплицирани какво се случва в Народното събрание последните дни. Съвсем разумно е да сте комплицирани от този безпорядък, който настъпи.

В момента не се търси решение на въпроса и по какъв начин да станат нещата, а стартира да се трансферира отговорност от група на група и да се търси провинен за какво не става.

Ние няма да си позволим да атакуваме и да даваме оценки, само че бихме желали да е ясна нашата позиция от начало до дъно във връзка с няколко въпроса.

Първо, нужна е актуализация - спор, който се води към този момент седмица. За нас изрично - да. Заявили сме го на 21 април. Актуализация е наложителна, тъй като по този начин се прави в правова страна. Когато има остатък в бюджета и спомагателни доходи - тук е мястото, където те би трябвало да се преразпределят.

Няма никакво значение кой го прави, дали е почитан длъжностен кабинет или неуважаван постоянен. Няма никакво значение кой е министър председател - в случай че мислиш за страната и за правовата страна се прави по този начин ", сподели още Корнелия Нинова, представена от Фокус.

Тя съобщи, че Българска социалистическа партия са предложили на трите партии на митинга да се съберат и да създадат болшинство за актуализацията на бюджета. " Не се получи. Едни отхвърлиха да дойдат, други дефинираха тези срещи като непотребен пиар.

Предупредихме, че в случай че няма болшинство за бюджета, ще стане безпорядък ", сподели още Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия обърна внимание, че има риск за страната, тъй като плаващите болшинства са рискови за крайните решения, само че съгласно нея към момента има вяра.

" Позицията на Българска социалистическа партия в 43-ото, 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно заседание е единствено една и съща - преизчисляване на всички пенсии със средноосигурителен приход за 2018 година ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Тя съобщи, че идната стъпка, която Българска социалистическа партия е подкрепила и няма да отстъпи от това е преизчисляването на пенсиите, увеличение на минималната пенсия и повдигане на тавана за оптималната пенсия, препоръчана от служебния кабинет, както и помощта от 120 лева към пенсиите като антикризисна мярка.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР