Решенията в областта на енергетиката винаги трябва да почиват върху

...
Решенията в областта на енергетиката винаги трябва да почиват върху
Коментари Харесай

Радев сезира Конституционния съд за прекратяването на концесията на Росенец

" Решенията в региона на енергетиката постоянно би трябвало да почиват върху нуждата от надеждност и непрекъсваемост на доставките на първични материали и на гарантирането на налични цени за жителите и промишлеността. Цената за прибързаните и недомислени решения се заплаща постоянно от джобовете на принудените да понасят следствията им ", показва президентът.

" Начинът на скорострелното приемане на законови промени, с които се приключва концесията на пристанищния терминал " Росенец ", освен опонира на основополагащия за Конституцията ни принцип на правова страна, само че е и образец за безконтролно отношение към страната и жителите. При възприемането на този коренен метод не са съобразени нито ползите на потребителите и рисковете за повишение на цените на горива и артикули, нито евентуалните закани за хиляди заети в нефтохимическия комбинат, нито вероятните правосъдни искове против България ", добавя в претекстовете си президентът.

Според него " конституционните пороци на този закон и сериозните опасности, пред които той изправя българските жители, са задоволителни учредения " за сезиране на Конституционния съд с искане за определяне на противоконституционност на законовите промени.

Промените в Закона за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна бе обнародван в днешния брой на Държавния вестник.

На 21 юли Народното събрание гласоподава да бъде прекратена концесията за пристанищния терминал " Росенец ", както и министърът на енергетиката да стартира диалози по изискванията и реда, при които Българският енергиен холдинг да придобие до 20 % в консорциума-титуляр на Договора за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност " Блок I-21 " Хан Аспарух ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР