Решенията, свързани с политическа целесъобразност и състоянието, в което се

...
Решенията, свързани с политическа целесъобразност и състоянието, в което се
Коментари Харесай

Драгомир Заков настоява за боеспособна армия, която да ни защити

Решенията, свързани с политическа целенасоченост и положението, в което се намират българските въоръжени сили, не могат да бъдат жертва на политическа целенасоченост. Това съобщи военният министър Драгомир Заков на конференция пред публицисти. Време е да се взимат държавнически решения, които не всеки път са известни и могат да завоюват гласове, само че е време за държавнически решения.

Той настоя за боеспособна войска, която може да ни отбрани и която продължава да е горделивост за военнослужещите. Всичко това обаче значи съществени разноски, които всички би трябвало да отделят. За да може да се изискат средствата от обществото, е належащо да бъде обезпечено, че средствата ще бъдат изхарчени за същински качества и ще бъдат изхарчени по-честен метод, сподели Заков.

По думите му някои планове са били свързани със подозрения за корупция. Един от методите при реализиране на идните планове за рационализация, ще бъдат употребявани всички вероятни, които дават НАТО и Европейски Съюз, посочи Драгомир Заков.
 Драгомир Заков: България е благонадежден съдружник на НАТО
Драгомир Заков: България е благонадежден съдружник на НАТО

Лойд Остин благодари на военнослужещите за повишение на оперативната съгласуемост

Той посочи, че би трябвало да се постави вярната основа за създаване на боеспособна войска. В кратковременен и средносрочен проект няма по какъв начин да се запълнят всички сериозни качества, само че би трябвало да работим с НАТО и Европейски Съюз. Дългосрочната цел на МО е да има българска войска, която да може да даде и да употребява целият набор от качества до всички области, подчертава Заков.

" Днес се навършват 18 години от участието в НАТО. 18-годишната е годината на пълнолетието, на осъзнаването и мисля, че времето, в което на актуалната рецесия е от изключителна значимост да осъзнаем мястото, ролята и опциите, които ни дават участието в организацията ", акцентира Заков.

Той уточни, че организации като НАТО е толкоз мощни колкото най-слабото звено, само че България не била слабото звено. Ние сме изгубили години, през които е можело да се възползваме от качествата. Когато работим със съдружниците ни, това е най-хубавият поръчител за българския суверенитет и териториална целокупност, добави Заков.

Не желая да има закупени продукти, а да има построени качества. Пари за продукти просто няма смисъл. Това съобщи военният министър Драгомир Заков в отговор на въпрос за военните цели на отрасловото министерство.

Заков има 9 предпочитани плана, върху които се работи интензивно . Проектът за придобиване на съществена бойна техника за създаване на българската батальонна бойна група е във фаза на създаване. Когато има съответна оферта, тогава ще се даде на Народното събрание, като ще се изчака най-хубавата оферта. За това Заков няма да играе пинг понг с Народното събрание.

Трябва да се работи по основаването на механизъм или фонд, обвързван с решенията от последния КСНС за плана за рационализация. По отношение на те, би трябвало доста бързо да се задвижи с бъдещата нова платформа във Военновъздушни сили.

За втората част на ескадрилата на Ф-16 към момента няма отговор от Съединени американски щати.
 Договорът за Ф-16 претърпял четири промени
Договорът за Ф-16 претърпял четири промени

Министерство на външните работи отстоява националния интерес

По отношение на образуването на многонационалната батальонна бойна група, Заков съобщи, че планът се развива и сега има деклариран принос от Съединени американски щати с ротата Страйкър, със деклариран принос от Англия, Албания и подготвеност от Италия за изпращане на много сериозен контингент. Процесите еволюират в НАТО и изцяло естествено е да еволюираме и в България. Целта да е съставяне една подготвена група, която даде сигурност на територията на България само и единствено за отбранителни средства, посочи военният министър. Идеята е бъдат попълнени качества, за които имаме дефицит. С развиването на концепцията, водещ детайл ще е и италианският контингент. Българската батальонна бойна група ще бъде обвързвана с българска бригада, акцентира Заков.

Батальонната група ще еволюира към национална, с цел да може да имаме боеспособен батальон. Сформирането на групата продължава и Заков чака в околните 1-2 месеца да имаме много добра окомплектована бойна група . Това, че нашите военнослужещи ще се допрян до напълно разнообразни типове техника и качества ще ни даде опция да се види онлайн по какъв начин тези качества биха работили за нашата войска, добави министърът.
 Шестима някогашни военни министри желаят да изпратим и военна помощ на Украйна
Шестима някогашни военни министри желаят да изпратим и военна помощ на Украйна

Шестимата желаят от депутатите мандат за държавното управление

За военна помощ за Украйна, Заков съобщи, че има два детайла. Първият детайл е, че всяка страна, жертва на военна експанзия може да се отбрани и да бъде подкрепена. Вторият детайл е с какво може да помогне дадената страна. Министърът на защитата не може да излезе от обувките си и да дава каквото и да било на друга страна с оръжие или с продукти, посочи Заков.

Когато българските въоръжени сили се нуждаят от съоръжение е доста т рудно МО да отдели средства , с цел да подкрепи, който и да било. Няма по какъв начин да дадем нещо, което нямаме, увери Заков. Според него, с цел да се изпрати помощ, би трябвало да се лишат българските въоръжени сили.

Той не се тормози с това, което България подкрепя Украйна. Не би трябвало да се основава хипотезата, че в случай че България не изпраща оръжие, поддържа Путин. Той не приема такива тези и би трябвало да се заобикалят сходни крайности.

в Мариупол, Заков съобщи, че Министерство на защитата не е водещо по този въпрос, а Министерство на превоза. Структурите на МО ще окажат подпомагане, само че министерството не е водещо по въпроса, посочи военният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР