Решенията на съда по делата на частния монополист срещу БАБХ

...
Решенията на съда по делата на частния монополист срещу БАБХ
Коментари Харесай

Държавата продължава битката за Капитан Андреево въпреки тоталната атака по всички фронтове

" Решенията на съда по делата на частния монополист против БАБХ засягат само процедурни въпроси и нищо всъщност, обвързвано с нашите причини и дейности за прекъсване на огромната скица на Капитан Андреево. Нищо не е завършило, нищо не е изгубено " - това разяснява зам.-министърът на земеделието Иван Христанов във връзка серията от решения на Върховен административен съд, които възвръщат " Евролаб 2011 " като оператор по товарене и разтоварване и наемател на държавни пространства на българо-турската граница.

Христанов декларира, че против Кирил Петков, шефа на БАБХ Христо Даскалов, депутати и против самия него се води " тотална офанзива на всички фронтове " - в това число със " скъпоплатена акция в необятен кръг от онлайн медии и координирани политически нападки ".

Въпреки това управлението на Министерството на земеделието ще продължи да работи за отстраняването на частния монопол от фитосанитарния надзор на основния граничен пункт.

Христанов дава няколко аргумента за нуждата от преустановяване на всевъзможни договорни отноешния с " Евролаб 2011 ", чито притежател, както той споделя, получава годишни доходи " над два пъти тежестта му в злато " за сметка на несъбрани обществени доходи.

" Държавата е изгубила стотици милиони левове за последните 10 години, създавайки частен монопол на " Капитан Андреево ". Този частен монопол е работил в условия на систематични и хронични нарушавания на законодателството, останали незабелязани от Борисов, министрите и шефовете на БАБХ. Собственикът на монопола е с озадачаваща известност. Новосъздаденят монопол, завел делата против БАБХ, е стъпил на толкоз нарушавания на закона, че дума не може да става да се превърнем в съучастници ", споделя Христанов.

Той припомня, че основната дирекция на Европейска комисия по опазването на здравето и сигурността на храните е направила одит по сигнал на държавното управление: " Бяха открити проблеми, прикривани в продължение на 10 години, които имаме решимостта да унищожаваме ".

" Ще продължим да отстояваме позицията си на стожер на здравето на хората и върховенството на закона ", споделя той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР