Решенията на Министерския съвет за военна помощ за Украйна трябва

...
Решенията на Министерския съвет за военна помощ за Украйна трябва
Коментари Харесай

Нинова: Парламентът да одобрява решенията за военна помощ на кабинета

Решенията на Министерския съвет за военна помощ за Украйна би трябвало да се утвърждават от Министерски съвет - за това упорстват от Българска социалистическа партия, разгласи лидерката на партията Корнелия Нинова.

По-рано през днешния ден ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи внесоха план на решение България да даде на Украйна БТР - като Даниел Митов от ГЕРБ разгласи, че ще дадем над 100 машини. Ивайло Мирчев от ПП-ДБ пък разясни, че това е техника, която е купена по време на Възродителния развой и в никакъв случай не е употребена по-късно, а и не е част от армията - а благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи.

" Първо - всичко, което МО и Министерство на вътрешните работи почистват от складовете си, с цел да показват на Украйна, да бъде утвърдено от Народното събрание, както и да бъде възложен явен времеви график по кое време тези артикули ще бъдат възобновени.

Даваме си сметка, че сега тези бързи дейности и решения за евакуиране на складовете на Българската войска и на Министерство на вътрешните работи слагат под риск българските отбранителни качества и българската национална сигурност ", съобщи Нинова.

Съответно социалистите внасят два плана на решение. Едното прави промени в решението, признато на 6 юли, което задължава Министерски съвет да форсира процеса по възобновяване на ведомствените военновременни ресурси на Министерство на защитата. То няма отношение към бронетранспортьорите - те са на Министерство на вътрешните работи.

" Второ, внасяме план за решение съглашението сред България и Украйна за даване на военно-техническа помощ още веднъж да мине през Народното събрание и в него да бъде записано, че всяко съответно решение на Министерския съвет, отвън тези за складовете, да минава за утвърждение на Народното събрание ", изясни още Нинова.

По-рано през днешния ден Станислав Балабанов от " ИТН " също се изрече сериозно към решението на ръководещите.

" Много ясно би трябвало да се каже, че преди всичко би трябвало да е българският интерес, положението на българската войска и сигурността на стратегическите ни обекти ", съобщи той. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР