Решенията на Международния съд са задължителни за страните и те

...
Решенията на Международния съд са задължителни за страните и те
Коментари Харесай

ЕС очаква пълно и незабавно прилагане на решенията на Международния съд

Решенията на Международния съд са наложителни за страните и те би трябвало да ги съблюдават, Европейски Съюз чака цялостно, неотложно и дейно използване на тези решения. Това се показва в взаимно изказване на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността и на Европейската комисия във връзка днешното определение на Международния съд по настояването на Южна Африка за изтъкване на краткотрайни ограничения в Газа, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1463
Европейски Съюз удостоверява поддръжката си за Международния съд. Правото на всяка страна да показа причини във връзка с юрисдикцията, допустимостта или основателността, остава незасегнато от днешното решение по настояването на Република Южна Африка, се добавя в изказването.

По-рано през днешния ден комисията и висшият представител разпространиха друго изказване, в което показаха извънредно безпокойствие от изказванията за присъединяване на чиновници на филантропичните сили на Организация на обединените нации (UNRWA) в терористичните офанзиви против Израел на 7 октомври предходната година. Отбелязва се, че филантропичните чиновници на международната организация от доста години поддържат уязвимите палестински бежанци при достъпа до обучение и опазване на здравето, и са значим сътрудник на интернационалната общественост, в това число на Европейски Съюз.

Очакваме цялостна бистрота по обвиняванията и предприемане на незабавни ограничения против забърканите чиновници, се добавя в изказването. Комисията ще оцени по-нататъшните стъпки съгласно заключенията от цялостното и всеобхватно следствие, се показва в текста.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР