Решенията на КС трябва да се уважават. ГЕРБ не могат

...
Решенията на КС трябва да се уважават. ГЕРБ не могат
Коментари Харесай

Валери Жаблянов: ГЕРБ не могат да ни върнат топката, защото е спукана

Решенията на Конституционен съд би трябвало да се почитат. ГЕРБ не могат да ни върнат топката, тъй като е спукана. Заради неналичието на схващане за правовата страна. Това сподели Валери Жаблянов - зам.-председателят на Народно събрание и член на ИБ на Българска социалистическа партия, в ефира на bTV.

По думите му Народно събрание не е нарушило Конституцията, а ГЕРБ, тъй като те взели решението да не одобряват оставката на Делян Добрев. На въпрос дали политиците не би трябвало да понесат политическа отговорност след решението на Конституционен съд, Жаблянов сподели:

„ Оттук нататък политическите дейности на ГЕРБ би трябвало да са подбудени от морала и по какъв начин това се вижда от обществото. Притесняват ме думите на Данаил Кирилов от правната комисия, който счита, че решението на Конституционен съд няма да има политически последици. Това значи, че сме против правовата страна “.

„ Позицията ни по отношение на Истанбулската спогодба не се е трансформирала “. По мотив двойнствеността на Българска социалистическа партия, че по време на съвещанието на ПЕС са подкрепили приемането на Истанбулската спогодба, Жаблянов сподели:

" В конвенцията има аспекти, които са отвън казуса с насилието над дами ". По мотив обвиняванията за търсене на политическа борба, той даде образец с вероизповеданията в България, които са срещу приемането на текстовете, заложени в документа. „ Приемането на конвенцията има наложителен темперамент и би трябвало да влезе в законодателството ни “, акцентира депутатът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР