Решението за задържането на бившия президент на Интерпол е взето

...
Решението за задържането на бившия президент на Интерпол е взето
Коментари Харесай

Решението за задържането на бившия президент на Интерпол е взето на най-високо равнище

Решението за задържането на някогашния президент на Интерпол е взето на най-високо ниво
Решението за задържане на някогашния президент на Интерпол Мън Хунвей в Китай е взето на най-високо ниво, написа вестник "Саут Чайна морнинг поуст".

Според изданието Мън евентуално е забъркан в надалеч по-сериозно закононарушение от елементарна корупция.

"Смятам, че е имало нещо незабавно. Затова и управляващите са постъпили по този метод, рискувайки да се изложат на интернационалната сцена. Ако Мън не е забъркан в нещо по-голямо от корупционно следствие, то нямаше да се прибегне до сходни мерки", твърди, основаният в Пекин, политически наблюдаващ Чан Лифан.

Професор Стив Чанг, шеф на Китайския институт към Лондонското учебно заведение за източни и африкански проучвания (SOAS), счита, че решението за задържане на интернационален служител от сходен сан би могло да бъде взето само на най-високо ниво в китайското управление.

Късно в неделя управляващите в Китай публично потвърдиха задържането на 64-годишният Мън Хунвей, който заема също поста заместник-министър на публичната сигурност на КНР. Мън беше в неопределеност повече от седмица след идването си в Китай.

От Централен комитет на Комунистическата партия на Китай по инспекция на дисциплината оповестиха на своя уебсайт, че Мън е обвинен в нарушавания на китайските закони. Допълнителни елементи не се оповестяват, а местонахождението на арестувания остава незнайно. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР