Решението за връщането на повече ученици в класните стаи е

...
Решението за връщането на повече ученици в класните стаи е
Коментари Харесай

Министър Денков: 90 процента от учениците от първи до четвърти клас са в класните стаи

Решението за връщането на повече възпитаници в класните стаи е на отрасловия съвет, в който вземат участие и представители на учителите, и на шефовете, които провеждат целия развой. Всичките сме единомислещи, че колкото повече деца в класната стая има, толкоз по-добре. Това разрешава повече паралелки да започват образование. Това съобщи за Българска национална телевизия просветителният министър акад. Николай Денков.

Обучението ще протича, както и до момента. Там, където има опция за по този начин нареченото хибридно образование, т.е. учениците най-малко гледат и виждат какво се случва в клас, ще върви със същия ритъм, с който върви присъственото. Там, където не е допустимо, ще има спомагателни занимания с учениците, несъмнено, качеството ще пада. Затова и постоянно при разискванията споделяме, че присъственото образование е това, което е приоритет за нас, добави акад. Денков.

От първи до четвърти клас имаме към 90% от учениците, които са в класните стаи още от предходната седмица. Между сред пети и 12-и, стартирахме с 63% в класните стаи, това което видяхме от първи до четвърти клас е, че има бързо повишаване, само че в действителност с тази смяна на процентите от 50 на 30 желаеме още деца да влязат в класните стаи, сподели още акад. Николай Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР