Решението за водната криза в Перник, което се очаква да

...
Решението за водната криза в Перник, което се очаква да
Коментари Харесай

Решението: Перник да се захранва с вода от София

Решението за водната рецесия в Перник, което се чака да бъде разисквано в събота при премиера Бойко Борисов, е зареждане от София, научи Mediapool от няколко самостоятелни един от различен източника.

Това е единственото избавление за града, който е на режим от средата на ноември 2019 година и в язовира за питейна вода " Студена " има количества най-много за месец. Обясняваните от икономическия министър Емил Караниколов разновидности в действителност са единствено за трасето, по което ще се направи връзка на водоснабдителната мрежа на столицата и тази на Перник.

След обсъжданите и оглеждани трасета е това от язовир " Бели Искър " през Горна баня, Княжево и Банкя – така наречен Рилко водоснабдяване или Владайски канал. Според специалисти обаче по този маршрут могат да се обезпечат неголеми количества вода.

В последната седмица специалисти на " Софийска вода " са правили огледи за установяване на вероятните трасета за обезпечаване на вода през столицата.

Не е правена оценка обаче какъв брой ще коства това. Според осведомени Борисов е подготвен да обезпечи пари от бюджета за решение на водната рецесия, откакто единствено преди ден бе утвърдено основаването на държавен ВиК холдинг с 1 милиарда лв. от бюджета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР