Решението за спиране на газовите доставки от Русия за България

...
Решението за спиране на газовите доставки от Русия за България
Коментари Харесай

Решението за спиране на газовите доставки от Русия за България е авантюра

Решението за прекъсване на газовите доставки от Русия за България е случка . Това съобщи пред БНР енергийният специалист Иван Хиновски, създател на енергийната стратегия на Има Такъв Народ във връзка декларираното от вицепремиера и министър на финансите за нов контракт с " Газпром ".

По думите му други възможности (на газовите доставки - б.р.) има, само че с цел да се приготвят, са нужни най-малко 6 месеца .
 Валентин Николов видя разнопосочност на посланията за договаряния с
Валентин Николов видя разнопосочност на посланията за договаряния с " Газпром "

Припомни позициите на Петков и на Василев

" Можем да удължим контракта с " Газпром " най-малко за 6 месеца , това за мен е рационалното решение. Много рисково е за енергийната и за националната сигурност прекъсването незабавно. Трябва да се приготвят различни схеми ", съобщи Хиновски.

Той посочи, че разлика от Западна Европа, където има условия за действителна диверсификация, България няма такива условия . " Всичко към нас е единствено съветски газ. Митичният азерски газ, даже и той е благосъстоятелност на " Газпром ". Мажоритарен притежател в азерската компания СОКАР е " Газпром ". Ако считаме, че се спасяваме напълно, като внасяме азерски газ - това е илюзия ", сподели Хиновски.

" Булгаргаз " сега не води договаряния с " Газпром " за възобновяване на контракта

След 30 юни ще можем да взимаме азерски газ на цялостен потенциал ", разгласи Топчийски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР