“Решението за създаването на мегахолдинга, който да обедини всички ВиК

...
“Решението за създаването на мегахолдинга, който да обедини всички ВиК
Коментари Харесай

Корнелия алармира: Мегахолдингът за ВиК издава паника, без да решава проблеми

“Решението за основаването на мегахолдинга, който да сплоти всички ВиК сдружения, е взето в спешна обстановка и наподобява малко паническо. Тази конструкция ще обхване 50-60% от язовирите, които са с национално присъединяване. Тоест, огромни ВиК сдружения остават отвън него, а това не взема решение казуса ”, сподели пред Нова тв водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

“Този един милиард, който се отпуска за неговото финансиране – какви калкулации аргументират един милиард? Няма експертиза защо ще отидат тези пари. Този милиард го няма очакван в бюджета – от кое място ще дойдат парите, ще има ли актуализация ”, попита още Нинова.

400 язовира са пред рецесия, а над 100 са с неуточнен притежател, посочи още водачът на Българска социалистическа партия.

Вчера в СОС самите общински съветници се бяха събрали без нито един документ и без нито едно пресмятане, и взеха решение да подават вода към Перник. Как, въз основата на какво се взимат тези решения?, попита още Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия заяви още, че на следващия ден в централата на партията са поканили всички хидроинженери, специалисти и експерти, които са построили водните уреди и прилежащата им конструкция, с цел да търси експертно решение на рецесията в Перник.

Лидерът на Българска социалистическа партия добави, че казусът с водата на Перник не е единствено за града, а е систематичен и народен.

“Има го в Шумен, в Сливен, в Търговище, в Ловеч, в Ботевград. Не бива да се концентрираме единствено в Перник. Там казусът е най-остър, само че го има в цялата страна и се дължи на некомпетентното ръководство в бранша ”, разяснява още Нинова.

По думите й политиците би трябвало да стъпят на експертиза за водната рецесия в Перник. А левицата е за гаранция да няма нови опасности. “Експертно не е работа на политиците да споделяме какви са решенията, какви тръби би трябвало да бъдат полагани ”, разяснява тя.

Тя посочи, че за 10 години цената на водата е увеличена 300 пъти. Според нея карцерът на Нено Димов е ход за потушаване на напрежението. Целта на вота е да намерим логичен диалог за решение на казуса. Вотът към този момент има своя смисъл. Вече дава резултат. Нямаше да се подхващат всички тези ограничения, които държавното управление предприе ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР