"Решението за създаване на ВиК холдинга е взето в кризисна

...
"Решението за създаване на ВиК холдинга е взето в кризисна
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Новият ВиК холдинг няма да реши проблемите

"Решението за основаване на ВиК холдинга е взето в спешна обстановка и наподобява малко паническо, тъй като ражда повече въпроси, в сравнение с отговори. Този холдинг няма да обхване цялата система. Той ще обхване 50-60% от нея. Не се взема решение въпросът. Големи ВиК сдружения остават отвън него. Няма експертиза защо ще отидат отпуснатите 1 милиарда лв.. Тези пари ги няма в бюджета ", съобщи " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Тя добави, че все още 400 язовира са в предаварийно положение, а 130 - с неизяснена благосъстоятелност. Българска социалистическа партия е провела среща в всички хидроинженери, специалисти и експерти, които са взели участие в строителството на водните уреди. Идеята била да се търси експертно решение на рецесията в Перник. А жителите на Самоков били обезпокоени от опцията язовирната стена на "Бели Искър " да се скъса и да сътвори проблем за цяла София.
Корнелия Нинова добави, че казусът с водата не е единствено за града, а е систематичен и народен.
"Има го в Шумен, в Сливен, в Търговище, в Ловеч, в Ботевград. Не бива да се концентрираме единствено в Перник. Там казусът е най-остър, само че го има в цялата страна и се дължи на некомпетентното ръководство в бранша ", разяснява още тя.
По думите й политиците би трябвало да стъпят на експертиза за водната рецесия в Перник. А левицата е за гаранция да няма нови опасности.
"Не е работа на политиците да споделяме какви са решенията, какви тръби би трябвало да бъдат полагани ", разяснява още Нинова.
Тя посочи, че за 10 години цената на водата се е нараснала 300 пъти. Според нея карцерът на Нено Димов е ход за потушаване на напрежението.
"Целта на вота на съмнение е да намерим логичен диалог за решение на казуса и към този момент дава резултат. Без този избор нямаше да се подхващат всички тези ограничения, които държавното управление предприе ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР