Решението за разформироването на Националния оперативен щаб влезе като проблем

...
Решението за разформироването на Националния оперативен щаб влезе като проблем
Коментари Харесай

Активното мероприятие след мен и НОЩ - потоп възмути пленарна зала

Решението за разформироването на Националния действен щаб влезе като проблем и в пленарна зала и стана тематика на трибуната на Народното събрание.

Българска социалистическа партия посреща с паника решението на Министерски съвет да бъде разформирован НОЩ. Това разгласи Георги Михайлов от Българска социалистическа партия. Оставането на страната без ръководство на рецесията буди от ден на ден страхове измежду хората. Михайлов желае здравната комисия, която ще се сътвори, да изследва документите по работата на НОЩ.

Закриването на Националния действен щаб в този миг е безусловно нестимулирано, тъй като не сме преодолели третата вълна на пандемията, съобщи от своя страна и депутатът от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров. По думите му разпускането на НОЩ е безконтролен акт към сегашния миг с оглед терзанията в обществото. " Правителството в оставка би трябвало да извършва всички задължения, в това число и във връзка с ръководството на рецесията, на пандемията. В подобен аспект този действен орган беше нужен и внасяше избрана изясненост ", уточни Чакъров.

Според него със закриването на НОЩ се подхожда много безконтролно, а този развой би трябвало да се преодолява. Третата вълна не е преодоляна, крие доста съществени опасности и към днешно време ние сме на второ място по смъртност в границите на Европейски Съюз.

Чакъров акцентира, че здравната система поставя големи старания в битката с COVID-19 в страната. Необходимо е да се вземат съответните ограничения в това отношение и ние поддържаме, че би трябвало да има подобен действен орган, тъй като това касае здравето на всички нас, на жителите в цялата страна и цялата ни общност, сподели още Чакъров.

Като интензивно мероприятие за дестабилизация на ръководството на пандемията. Тази позиция изрази Александър Симидчиев от Демократична България в декларация. Кое наложи това, какво ограничения се постановат в този момент, недоумява той. Не се разбра кой и с какви претекстове разпореди разформироваме на щаба, акцентира националният представител.

Освен това от Демократична България считат, че е извънредно министър председателят да излезе в отпуск тъкмо през днешния ден, когато го викат в Народното събрание. Закриването на НОЩ било решение в жанр след мен и потоп, съгласно лекар Симидчиев. По думите му това заплашва живота и здравето на хората и техните близки. Губи се нотката на човечност, безапелационен бе той. Политическите решения през днешния ден ще имат резултати през днешния ден и след време, предвижда Симидчиев.

И Мая Манолова изрази възмущението си от закриването на НОЩ от парламентарната естрада. Българските жители желаят да знаят за какво България стана първенец по смъртност, посочи тя. НОЩ може и да е освободен от работа, само че не и от отговорност,по думите й. Тя изиска чуване по тематиката на премиера Бойко Борисов. Хората се интересуват от ръководството на рецесията, по мнението й. Този въпрос интересуват повече хора от препирните за оставката на Борисов, уточни Мая Манолова.

Даниела Дариткова от ГЕРБ настоя за съблюдаване на ограниченията в Народно събрание. Отговорността да се подсигурява съблюдаване на противоепидемичните ограничения в пленарна зала е на ръководителя на Народното събрание, настоя Дариткова.

В тази пленарна зала няма отдалеченост, позволяват се хора без маски, уточни Дариткова и прикани народните представители да носят маски си. Моля ви за ред в залата по отношение на противоепидемичните ограничения, настоя Дариткова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР