Решението за провеждане на референдум в Синитово е върнато от

...
Решението за провеждане на референдум в Синитово е върнато от
Коментари Харесай

Заради редица пропуски и липсващи документи Областният върна...

Решението за осъществяване на референдум в Синитово е върнато от регионалния шеф Иван Васев. Причината - редица пропуски, както и тъжба от компания „ Солар парк Тракия “.

+++++

Решението, утвърдено от съветниците в Пазарджик на миналата им постоянна сесия на 30 септември, влиза в дневния ред и за идващото съвещание. Предстои още веднъж да бъде разисквано и наново да се подложи на гласоподаване.

Припомняме, че допитването е за капиталовото желание на „ Солар парк Тракия “ да построи площадка за отнасяне на неопасни боклуци и след това да я разшири.

На 13 октомври в Областната администрация е постъпила тъжба от сдружението, в която се споделя, че решението за осъществяване на референдум е незаконосъобразно.

В писмо до Общински съвет Иван Васев сочи, че точката не е била в дневния ред, а е включена като изключителна по искане на Инициативния комитет. В решението на съветниците се загатва, че има мнение от кмета на Пазарджик, само че то не е приложено към показаното пред Областната администрация решение, което пък не дава опция да се упражни надзор за правомерност.

Извършена е и инспекция в обществения указател на предложенията за референдуми, където не са отразени мнението на кмета и протокол от инспекция на приложените две подписки от ГРАО. Положителното мнение от ГРАО е наложителен детайл, показва още Васев.

И още: липсват и данни дали е спазен императивният тридневен период от постъпване на подписката, в който ръководителят на Общински съвет би трябвало да уведоми съветниците. Темата е трябвало да се гледа и от непрекъснати комисии не по-късно от три дни преди съвещанието. Няма данни това да е спазено, защото подписката на Инициативния комитет е постъпила на 27 септември, а сесията беше на 30-и.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР