Решението за присъединяването ни към Шенген ще бъде взето на

...
Решението за присъединяването ни към Шенген ще бъде взето на
Коментари Харесай

Крум Зарков: България има всички шансове на 8 декември да стане част от Шенген

Решението за присъединението ни към Шенген ще бъде взето на 8 декември, а България има всички шансове да реализира резултат - да се признае правото на страната ни да бъде в Шенгенското пространство.

Това съобщи в " Денят стартира " служебният правосъден министър Крум Зарков. Той добави, че през последните месеци страната ни е съумяла да притегли поддръжката по въпроса от страна на евроинституциите на най-високо равнище. Извършени са и няколко инспекции на границата ни - всички със заключението, че изпълняваме условията за Шенген.

" Имаме последно затруднение – позицията на Нидерландия. Вярвам, че Нидерландия ще застане на вярната позиция, тъй като няма на практика причини да се опълчи. Предприехме един насрещен и почтен метод, поставяйки всичко на масата и показвайки какво се прави. Всички произшествия на границата, в това число и трагични, би трябвало да са сигнал за европейските ни сътрудници, в това число и за Нидерландия, че България дава жертви за тяхната сигурност и че влизането в Шенген усъвършенства сигурността, а не противоположното. Когато границите с Гърция и Румъния станат по-проходими, ние ще можем да концентрираме спомагателни старания и да укрепим защитата на българската граница. Не може страната ни да извършва всичките ни отговорности, а жителите ни да не употребяват произлизащите от това права ", разяснява Зарков.
Според служебния министър на правораздаването Народното събрание не е трябвало да отваря дебата за Изборния кодекс и е неточност, че Българска социалистическа партия се трансформира в главен флагман на тази тематика. Според него създателите на изказванията, че миналите избори са били фалшифицирани, би трябвало да носят отговорност за думите си.

Крум Зарков отбрани напълно машинното гласоподаване и разяснява, че каквото и да решат депутатите оттук насетне, то ще навреди на доверието в изборния развой поради всичко, изречено досега.

" Методът на гласоподаване не дефинира резултата от изборите. Той може да спомогне на тези, които мамят. Българска социалистическа партия не е от тези партии, в никакъв случай не е била и се надявам в никакъв случай да не бъде. Затова не методът на гласоподаване ще помогне на Българска социалистическа партия да притегли гласове ", посочи той.
Зарков разяснява и апелите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към някогашните ѝ съпартийци да се завърнат в редиците на партията. Според него обединяване в ляво може да се получи едвам откакто Българска социалистическа партия претърпи обновяване, което наложително включва и промяна на ръководителя на партията.

" Напрежението в Българска социалистическа партия нараства – наподобява на херметическа тенджера. Все по-изолираното управление натиска капака и клапанът стартира да изпуска. Обновлението на Българска социалистическа партия е първата крачка преди обединяването на левицата. Дали обединяването е допустимо, зависи от обновлението на Българска социалистическа партия. Докато херметическата тенджера е в тази обстановка, аз персонално няма да оказвам помощ да нейното експлодиране ", посочи Зарков.
Той изрази вяра 48-ия парламент да си свърши работата като одобри нужните закони и сформира болшинство. Призова партиите да бъдат открити.

" Това хипотетично говорене за трети мандат, обгърнато в мъгли и сенки, не внася изясненост. Колкото по-честно бъде казано, толкоз е по-вероятно да бъде признато ", разяснява Крум Зарков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР