Решението за откриване на производство по ликвидация на Olympic Insurance

...
Решението за откриване на производство по ликвидация на Olympic Insurance
Коментари Харесай

Обявиха ликвидацията на „Застрахователна компания Олимпик

Решението за разкриване на произвеждане по разпродажба на " Olympic Insurance Co. Ltd " - кипърското сдружение, което извършваше активност на територията на България посредством " Застрахователна компания Олимпик - клон България ", е оповестено в формалния вестник на Република Кипър, оповестиха от Комисията за финансов контрол /КФН/.

Комисията за финансов контрол се ангажира да поддържа дейна връзка с Кипърския контрол, с цел да може да спомага за разрешаване на зараждащите въпроси, по отношение на отбраната на засегнатите лица в България. Това включва и своевременното обществено обявяване на всяка значима информация, обвързвана с дейностите, които надзорният орган върху застраховането на Република Кипър или назначените ликвидатори на " Olympic Insurance Co. Ltd " подхващат, както и произлизащите от това последици за българските жители, кредитори на застрахователното сдружение.

От КФН допълват, че от името на ръководителя на Комисията за финансов контрол Бойко Атанасов предходната седмица е било изпратено писмо до кипърския контролен орган, виновен за застраховането, с копие до Министерство на финансите на Република Кипър и до българския дипломат в Република Кипър.

В писмото се слагат въпроси , които засягат интереса и правата на българските консуматори - какъв ще бъде срокът, в който според кипърското право лицата, които имат искания би трябвало да ги предявят пред ликвидаторите; по какъв начин ще бъдат обработвани претенциите по-нататък и в частност по какъв начин ще бъдат осведомени кредиторите дали техните искания са били признати или оспорени от ликвидаторите; каква правна отбрана е налице за заемодател ако ликвидаторите оспорят претенцията му и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР