Решението за осигуряване на допълнителна помощ за Украйна трябва да

...
Решението за осигуряване на допълнителна помощ за Украйна трябва да
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Политиците трябва да решат за допълнителна военна помощ за Украйна

Решението за обезпечаване на спомагателна помощ за Украйна би трябвало да бъде взето от политиците, разяснява през днешния ден пред публицисти началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който следи бойните стрелби по време на учението „ Шабла 2023 “.

Той уточни, че армията най-отговорно е изпълнила решението на Народното събрание, а той, като шеф на защитата и директен отговорник за поддържане на качествата и проявление на потребностите на въоръжените ни сили, е дал почтен и неутрален разбор с какво разполага армията ни. Тази информация бе предоставена на предния парламент, както и на политическите партии в него, уточни Ефтимов.

Той посочи, че с данните към този момент е осведомен и новият министър на защитата. От тук нататък решението е политическо, това не е боен акт, тъй като се оперира с държавна благосъстоятелност и се търси политически и дипломатически резултат , изясни началникът на защитата.

На въпрос дали Военноморските сили имат късмет още веднъж да имат подводници, адмирал Ефтимов уточни, че се разисква опция за придобиване на такива, втора употреба. Той посочи, че е належащо да се направи сериозен разбор - какви да бъдат, от какво потомство, по какъв начин ще бъдат поддържани, какъв е предстоящият интервал от време на потреблението им.

Въпросът е дали за същите пари не можем да създадем система за противоподводно наблюдаване на пристанищата, териториалното море и на изключителната икономическа зона на страната, изясни още Ефтимов.

По думите му анализът би трябвало да покаже дали посредством такава система няма да бъде реализиран същия резултат , без да се постановат оперативни разноски и потребление на доста персонален състав, като тя ще даде опция за подводни наблюдения освен в полза на въоръжените сили. „ Тези благоприятни условия са в развой на преценка, аз бих желал да имаме и подводници, и система, само че отбранителният запас не е безкраен и би трябвало да предложим на политиците най-хубавата алтернатива “, уточни началникът на защитата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР