Решението за изгонването на 70-те руски дипломати явно е взето

...
Решението за изгонването на 70-те руски дипломати явно е взето
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Някои хора в политиката възприемат властта като сладкиш или голям гювеч

Решението за изгонването на 70-те съветски дипломати очевидно е взето единствено от премиера Кирил Петков. Такова мнение изрази в ефира на Нова телевизия проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента.

" Останах с усещане, че това е еднолично решение на министър-председателя. Съмнявам се, че той има такива пълномощия. Не е ясно каква е била ролята на Министерство на външните работи. Такива съществени стъпки не се взимат за минути. Не знам дали президентът е бил осведомен авансово ", изясни Маринов.

" Очевидно някои хора в политиката възприемат властта като сладкиш или огромен гювеч, който може да ти се услади. Но властта е отговорност. Президентът е потвърдил, че е виновен. Както е казано в Светото писание " по делата им ще ги познаете " ", сподели още професорът. 

Според него е явно, че президентът и кабинетът са се разминали от позиция на главните аршин и стандарти за това по какъв начин се ръководи страна.

" Радев още при предходното ръководство сподели, че ще се отнася към всяко държавно управление с еднакъв критерий. Както виждате публично президентът не е свалил доверието си от държавното управление, както постъпи с това на Бойко Борисов. За да има естествен диалог са нужни две страни. Другото е въпрос на образование и съблюдаване на избрана процедура. Досега не е имало парламентарна група, която да откаже да отиде на съвещания при президента, колкото и обтегнати да са били връзките. Още по-малко с такива нелепи пояснения ", сподели още ръководителят на Стратегическия съвет.

По думите му всяко едно служебно държавно управление получава избрани задания от президента. 

" Не припомням Румен Радев да е поставял пред служебните държавни управления задача за ремонт на даден модел. Те работеха най-много за осъществяване на свободни и демократични избори. Когато става дума за длъжностен кабинет, всички приказват за персони. Освен ясната задача за избори, те вземат решение и за настоящото ръководство на страната ", добави Маринов.

Според него огромна част от подкрепящите " Продължаваме Промяната " са дали своят вот за тях, тъй като са мислили, че ще бъдат  пълноценни, правилни сътрудници на президента, само че това не се случило.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР